Sa votam ?!

O reporterita cu cas la gura, trimisa la sat de catre seful ei inregimentat politic (bine inteles, ca neoficial), sa faca un reportaj despre intentia de participare la vot, de maine, crezand ca batranii sunt mai usor de pacalit, intreaba o batrana daca voteaza maine. Batrana, sigur mai in tema decat credea juna, ii raspunde intepat, dar cu demnitate, ca mai bine ar intreba-o cum se descurca si din ce traieste, decat sa o intrebe despre participarea la vot.

Astfel de interpelari se intalnesc la tot pasul, cand se fac fel de fel de sondaje de opinie (de altfel inutile dupa cum se observa) sau reportaje de genul celui amintit mai sus. Nu sunt publicate in presa scrisa, nu sunt date pe post, ca doar nu o „sa suparam” alesii, care ar trebui sa ne reprezinte. 

Am aratat doar un aspect al modului real cum intelege cetateanul (ala pe care il invoca toti politicienii, fara a-l cunoaste, fara a-l intelege, fara a-l reprezenta cu adevarat) asazisele „framantari politicianiste” cu care se confrunta. Aiurea. Politica este printre ultimele probleme ale omului de rand. Cand politicienii vor intelege acest lucru, vom putea vorbi care sunt acei  dintre ei (la politicieni ma refer), care ii reprezinta cu adevarat pe cetateni.

In rest, framantari de ochii lumii. Trece si perioada asta grea pentru politiceni, cand nu mai sunt siguri de accesul la ciolan. In definitiv, vin ai nostrii, pleaca ai nostrii. Omul de rand merge inainte cu aceleasi griji zilnice.

Am scris pesimist, dar realist. Vreau sa apuc schimbari adevarate. Vreau sa traiesc ziua cand toti romanii vor fi cu adevarat egali (doar asa scrie la constitutie), cand nimeni nu va mai incerca sa pacaleasca omul de rand, cand presedintele va fi cu adevarat „seful” tuturor romanilor, cand hotii vor plati pentru fraudele lor si li se va confisca ce au „agonisit” ilegal, cand adversarii politici isi vor recunoaste public minciunile si ne vor lasa pe noi sa hotaram ce este mai bine pentru fiecare, cand politicul nu va mai decide asupra competentei fiecaruia dintre noi (ma refer aici, la cei mai tineri).

Vreau sa fiu considerat cetatean european, in drepturi, nu numai in indatoriri. Vreau sa ma simt cetatean european. Vreau sa nu mai fiu membru al generatiei astea de sacrificiu, care nu se mai termina.

Vreau mult, vreau putin ?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.