Sa ne facem ca ne pasa

Gasesc astazi in cutia de posta, un plic de la Casa nationala de pensii. In hartia din plic sunt aburit cu „marile realizari” ale actualei guvernari, in marirea pensiei, in cresterea nivelului de trai, cum o sa o duc si mai bine, prin 2009 si mai incolo.

Nu se face nicio referire la comparatia cu celelalte tari membre ale UE. Sau nu suntem europeni si noi, romanii ?

Tot in plic gasesc un formular pe care sunt „rugat” sa-l completez si sa-l depun/ trimit la casa nationala/ judeteana de pensii, uitandu-se de exemplu, ca depunerea la secretariat (cu numar de inregistrare) se poate face numai daca reusesti sa treci de cerberul care pazeste usa ferecata, de la intrarea in institutie, prin care ai acces numai daca ai card (esti functionar al institutiei) sau daca vine cineva dinnauntru sa te ia, respectiv trimiterea se poate face prin posta si timbrul costa bani (nu este vorba aici de calicie ci de un principiu).

Motivul de „sictir” este dat de intrebarile puse in chestionar. Nu are rost sa le analizez aici, pe fiecare in parte.

Chestionarul cuprinde 8 intrebari, fiecare cu cate 2 variante, formulate, de raspuns, din care sa bifezi pe cea cu care esti de acord si posibilitate de a te exprima, intr-o a treia varianta (pe care sa o formulezi), daca nu esti de acord cu nici una din cele 2 variante scrise.

Din 8 intrebari puse am bifat la 2, una din variante, iar la celelalte am formulat alta solutie, pe care o vad eu (ca doar asa se cerea), pentru rezolvarea problemei ridicate prin intrebare.

Toate intrebarile contin nemultumiri ale pensionarilor, „urlate” permanent, aceleasi de ani de zile, in special dupa simulacrul recalcularii din noiembrie 2005 si nebagate in seama de catre guvernanti. Mizilicurile deja acordate pensinarilor, in ultima perioada de timp, cu iz electoral, nici nu conteaza pentru marea masa a pensionarilor de rand, astazi cand totul este scump si scumpirile sunt permanente.

Haioasa, ultima intrebare, daca sa mai trimita astfel de misive. Este singura intrebare din chestionar cu raspuns „da” sau „nu”. Am bifat „da”, completand – numai daca se rezolva ceva din ce am scris eu mai sus (referitor la intrebarile lor).

Halal sa le fie.

Mi-a placut propunerea unui hatru: sa traiasca ei cu pensia asta medie, actuala (vreo 500 lei), pe care o flutura peste tot, ca pe o mare realizare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: