In lupta cu timpul

Sarbatoarea Micii Uniri de la 1859 nu poate fi tratata de catre politicieni, indiferent de numele si functia lor, ca o bagatela electorala, la care se impart ciolane afumate, tuica fiarta,  mamaliga rece si ceapa inghetata, unde poti veni cand vrea muschii tai. Cu atat mai mult, presedintele romanilor, asteptat de catre o asistenta destul de numeroasa, formata din inalte fete bisericesti, parlamentari, alesi locali, guvernanti, reprezentanti locali ai partidelor, popor, nu are voie sa intarzie, nici macar 7 minute, pentru a nu se amana inceperea ceremoniei.

Presedintele nostru nu poate tine cont de un lucru elementar, de bun simt personal, daca nu din punct de vedere patriotic – punctualitatea este lucru mare. Pentru domnia sa, punctualitatea este ceva aleatoriu, greu de definit. Ce vrea sa dovedeasca cu asta ? De ce nu ar putea fi tratata intarzierea domnului presedinte, de catre multimea adunata, drept o atitudine de vataf, de sef de tarla ? Dupa cate imi amintesc eu, in armata (presupun ca si in marina comerciala este la fel), cand nu erai prezent la apel, te asteptai la ceva sanctiuni, de genul – sa stai in pozitie de drepti, de garda la drapel, tocmai cand se servea masa sau sa nu primesti bilet de voie, in oras, in duminica urmatoare. 

Domnul presedinte nu este la prima marlanie de acest gen. A intarziat 10 minute si la sarbatoarea Marii Uniri de la 1918, sarbatoare de la Arcul de Triumf, din Bucuresti, de la 01 Decembrie 2008. Poate daca i se atragea atunci atentia, intr-un mod brutal, care sa-l faca sa simta (ceva de genul de a nu fi invitat/ primit astazi, la sarbatoarea Micii Uniri), nu ar mai fi indraznit sa intarzie astazi. Nici inceperera ceremoniei fara domnia sa, nu ar fi fost un lucru trecator, pentru cineva in stare sa simta un astfel de afront (in cazul domnului presedinte simtirea nu ar fi fost garantata).

Nu pot trece nici peste urarea de La multi ani, facuta de Anul Nou 2009, de catre domnul presedinte, poporului roman, cu 1 minut mai devreme. Putea sa uite macar acel hatru – Sa traiti bine ! Realitatea de zi cu zi il contrazicea  atunci, in prezent, probabil si in viitor.

Sunt aspecte de comportament care pot fi considerate marunte, de catre aplaudacii domnului presedinte. Pentru mine inseamna insa rusine nationala, dispret fata de conationali, corectitudine indoielnica, comportament deficitar.

Oare consilierul de imagine (ca si cum ar putea cineva sa ocupe acest post), al domnului presedinte, ce parere are ? Hai ca am facut o gluma buna !

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.