Tescovina – ajutor pentru sanatatea organismului

Un farmacist din Braila dezvaluie medicamentul natural  revolutionar antiimbatranire!

Ion  Bobaru, singurul farmacist din Braila care prepara cu mana lui leacuri unicat de pe vremea bunicilor, a prezentat publicului larg un medicament natural revolutionar antiimbatranire, fiind considerat o adevarata mina de antioxidanti: TESCOVINA ! In  popor i se mai spune si boasca sau bostina si care reprezinta acele resturi de pulpa, samburi si coji de struguri ramase dupa prepararea vinului. Putini sunt cei care stiu ca tescovina este, de fapt, cel mai important produs obtinut din struguri. Unii o folosesc pentru prepararea tuicii, dar cei mai multi o dau ca hrana la animale sau o arunca. „Coaja, pulpa si samburii strugurilor de culoare inchisa au cel mai ridicat continut de resveratrol, cel mai puternic antioxidant descoperit de cercetatori. In vinul rosu trece doar 10 % din resveratrol, iar restul de 90 % ramane in tescovina si este aruncat”, spune Ion Bobaru.

Resveratrolul este, potrivit specialistilor, cel mai puternic antioxidant, considerat mai puternic de 4-5 ori decat betacarotenul, de 50 de ori decat Vitamina E si de 20 de ori decat Vitamina C.

Indeparteaza din organism radicalii liberi, normalizeaza nivelul de lichide in sange, imbunatateste circulatia sangelui, arterele ramanand elastice, scade  nivelul colesterolului rau si creste nivelul colesterolului bun.

Resveratrolul are un puternic efect antiinflamator si antibacterian.

Mentine fermitatea pielii, elasticitatea, impiedica imbatranirea prematura, imbunatateste capacitatea memoriei, creste imunitatea organismului impotriva stresului, scade nivelul glicemiei si imbunatateste vederea.

Pasionat de leacuri si retete naturale pe care tine sa le prepare cu mana lui in propria farmacie din Braila si apoi sa le recomande cu incredere tuturor celor interesati, farmacistul Ion Bobaru a dezvaluit ce secrete ascunde banala tescovina si cum poate fi ea folositoare omului pentru incetinirea procesului de imbatranire.

„Imbatranirea este un fenomen oxidativ. Noi imbatranim din cauza acestor fenomene oxidative, care sunt, de fapt, niste reactii chimice. S-a demonstrat ca resveratrolul din tescovina ar bloca fenomenele oxidative si ar impiedica imbatranirea. Imbatranirea se adreseaza atat partii interne a organismului, cat si celei externe. Cel mai bine observi omul cand  imbatraneste, dupa pielea fetei”, explica farmacistul.

Ion Bobaru recomanda pentru aceasta reteta strugurii rosii sau negri, tinand cont ca acestia sunt mai rezistenti la boli si la daunatori, motiv pentru care pe ei nu sunt folosite tratamente fitosanitare, ca in cazul soiurilor nobile.

Procedeul este simplu: se separa mustul de coaja si de seminte, se preseaza foarte bine tescovina sa nu mai ramana must sau vin in ea si se usuca. Locuri de uscare are si cel de la bloc, pe un mic balcon si cel de la casa, pe o veranda. Uscarea are un rol foarte important. Tescovina trebuie uscata in strat subtire, in spatii aerisite, rascolita zi de zi, ca sa nu mucegaiasca. Uscarea naturala nu-i suficienta, pentru ca, oricat s-ar usca, semintele si cojile de tescovina mai au o asa-numita umiditate reziduala. Se continua uscarea la aragaz, cu usa cuptorului intre-deschisa, exact cum se usuca bucatile de paine pentru pesmet. Dupa ce se usuca, tescovina se rasneste intr-o rasnita de cafea.

„Pulberea obtinuta se consuma ca atare, cate o lingurita inainte de masa, de trei ori pe zi, luata cu un suc natural sau cu putina miere. Este un aport de antioxidanti contra imbatranirii de exceptie”, dezvaluie Ion Bobaru.

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: