Despre Cascara – pulpa rosie de la boabele de cafea

Din limba spaniola, Cascara se traduce prin piele sau coaja. Numele a fost dat de catre femierii – cultivatori de cafea din America Latina, resturilor si pielitelor de culoare rosie (cand fructele recoltate sunt bine coapte) obtinute de pe boabele de cafea dupa procesare.

La inceput aceste coji obtinute de la boabele de cafea dupa spalare, neavand o valoare comerciala era folosita doar ca ingrasamant, fertilizant pentru plantatiile viitoare de cafea. Ulterior producatorii de cafea au observat ca dupa uscare, aceste coji pot fi infuzate mai apoi pentru a se obtine o bautura racoritoare, unica prin gust si miros, pe care au numit-o cascara. Bautura este de fapt un ceai rar si delicios, care dezvăluie o altă dimensiune si gust pentru cafea.

In prezent, cojile de cafea uscate se vand ca atare pentru ceai sau in amestec cu alte ceaiuri. Pretul unui astfel de ceai ce poate fi procurat numai din marile magazine specializate este destul de piperat.

Cascara Tea

Cascara Tea (cascara din spaniolă se traduce si prin înveliş), este un ceai care se obtine din cireşele de cafea, invelis care are o concentraţie mare de zaharuri naturale, uleiuri, vitamine şi antioxidanţi. Invelisul (fructul din jurul boabei de cafea) provenit din ciresele de cafea se usuca la soare, se lasa la învechit timp de 6 luni şi apoi se selecţioneaza manual la cele mai înalte standarde ale calităţii.

Cascara Tea 45,00 lei/ punga de 250 grame.

http://clickndrink.ro/produs/cascara-tea/

Fermierii din Yemen si Etiopia foloseau aceasta coaja pentru prepararea acestei bauturi, inainte ca boabele de cafea din interiorul acesteia sa fie folosite la prepararea cafelei.

Astazi, coaja uscata de la boabele de cafea este folosita in combinatie cu diferite alte arome (ghimbir, nucsoara, scortisoara) pentru a se obtine o bautura parfumata numita hashara.

http://origocoffee.ro/produs/bolivia-organic-cascara/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: