Bautura fericirii.

O rețeta miraculoasă care protejează neuronii, ne dă energie și ne scapă de migrene.

Sunt doar trei ingrediente, dar împreună au puterea de a dărui starea de bine pe care o cauțam.  Este suficient să se bea 2 pahare pe zi din această băutură delicioasă și sănătoasă, ca să lasam toate grijile deoparte.

„Băutura fericirii” e hrănitoare și savuroasă. Se poate bea dimineața – în loc de cafea sau în loc de mic dejun, la prânz, în loc de desert, seara, în loc de cină sau în completarea cinei, dar si între mese, în loc de gustare. Este alegerea fiecaruia. Ideal este sa se bea 2 pahare pe zi.

Mod de preparare.

Este nevoie doar de 3 ingrediente: banane, lapte, scorțișoară.

Pentru o porție, se curata o banană și se pune în shaker. Se adauga 100 ml de lapte, iar când amestecul e gata – o jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată.

Dacă nu avem un shaker, se taie banana în felii subțiri, se pune într-o cană și se zdrobește cu furculița, amestecând puternic, până începe să se lichefieze. Apoi se adauga laptele și scorțișoara. Pregătită astfel, poate că nu este o băutură foarte fină și vom avea nevoie și de o lingură, dar cu siguranță e la fel de eficientă și de delicioasă.

După cum se observă, aceasta este rețeta unui milkshake de banane, aromat cu scorțișoară.

De ce este utila pentru sanatatea noastra ?

Bananele conțin triptofan, o proteină pe care organismul nostru o transformă în serotonină, responsabilă pentru starea noastră de bine și de relaxare. Vitamina B6 din banane reglează nivelul glucozei în sânge, ceea ce iarăși ne îmbunătățește starea de spirit. În plus, s-a dovedit că bananele reduc riscul tensiunii arteriale și al accidentului vascular cerebral, în schimb de ajută să te concentrezi (mai mult decât o cafea) și să acumulezi mai bine noi informații.

Băut dimineața, milkshakeul de banane ne ajută să ne trezim și să avem o formă bună toată ziua. Iar dacă am avut o noapte lungă (ori suntem mahmuri) șterge orice urmă de oboseală.
Bogate în fibre, bananele ne ajută să avem o digestie bună, iar în combinație cu laptele devin un antiacid natural, ajutând în tratarea gastritelor și a ulcerului.

Există o singură interdicție.

Pentru că sunt bogate în fier, bananele sunt contraindicate persoanelor cu excedent de fier în organism.

Stresul zilnic poate fi și el ținut în frâu cu un milkshake de banane.

La rândul său, scorțișoara are și ea rol în reglarea glicemiei, ca și asupra creierului, ajutând la hrănirea și protejarea neuronilor. Mai mult decât atât, oferă corpului un plus de energie și creierului mai multă limpezime și ne scapă de migrene.

Sfat.

In zilele în care consumam milkshake de banane, se bea o jumătate de litru de apă în plus (față de porția noastra zilnică) pentru fiecare cană din „băutura fericirii”, deoarece bananele, fiind bogate în fibre, necesită un consum de lichide suplimentar.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: