Margarina

Informatia a inceput sa circule in SUA.

Margarina a fost produsa inital pentru a ingrasa curcanii, pe cand ceea ce a facut in realitate a fost sa-i omoare.

Persoanele care au sponzorizat investigatia au vrut sa-si recupereze banii, asa ca au inceput sa se gandeasca sub ce forma sa o faca.

Initial, continea o substanta alba, care nu avea nimic atractiv pentru a fi comestibil, asa ca i-au adaugat o culoare galbena, pentru a o vinde in loc de unt.

Ulterior au aparut cateva noi „savori”, ca sa vanda margarina la necunoscatori ca noi toti.
Care este diferenta intre margarina si unt ?

Comparatia intre unt si margarina.

Ambele au aceiasi cantitate de calorii.

Untul este usor mai bogat in grasimi saturate: 8 grame, comparativ cu 5 grame pe care le are margarina.

A manca margarina in loc de unt poate creste cu 53 % riscul de imbolnaviri coronariene la femei, conform unui recent studiu medical de la Universitatea din Harvard.
A manca unt, creste absorbtia unei mari cantitati de nutrienti, care se gasesc in alte alimente.
Untul contine beneficii nutritionale proprii, in timp ce margarina are numai ceea ce    i-au fost adaugate la fabricatie.

Untul este mult mai bun decat margarina si imbunatateste savoarea altor alimente.
Untul a existat de secole, in timp ce margarina are mai putin de 100 de ani.

Acum … despre margarina.

Este foarte bogata in acizi grasi (aceia pe care i-au descoperit recent oamenii de stiinta, ca sunt foarte rai si guvernele au inceput sa ii interzica). Risc triplu de boli coronariene. Creste colesterolul total, mai ales cel rau si micsoreaza colesterolul bun.
Creste de 5 ori riscul de cancer. Micsoreaza calitatea laptelui matern. Micsoreaza reactia imunologica a organismului. Micsoreaza reactia la insulina.

Margarinei ii lipseste o molecula pentru a fi plastic …. !

Numai acest fapt si este suficient sa evitam folosirea margarinei si oricare alt lucru care ar fi hidrogenat (asta inseamna ca se adauga hidrogen, care modifica structura moleculara a substantelor).

Putem face cateva experimente.

Sa cumparam un pic de margarina si s-o lasam in garaj sau intr-un loc umbros. Dupa cateva zile, vom observa doua lucruri: nu vom gasi nici muste, nici macar acei deranjanti tantari (ceea ce ar trebui sa ne spuna ceva). Nu vom simti nici un miros urat sau diferit, pentru ca nu are nicio valoare nutritiva.

Nimic nu creste in ea. Nici macar cele mai mici micro-organisme nu pot creste in ea. De ce ? Pentru ca este aproape numai plastic !

Mai putem adauga inca ceva:  daca luam o bucata de margarina si o punem pe gratar, sau intr-o tigaie ca sa prajim o friptura, va iesi un fum negru !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: