Prunele uscate – efect antioxidant şi alte beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Se poţi consuma ca pe o gustare dulce sau se pot include în preparate delicioase.

Despre lipicioasele fructe trebuie ştiut că au o cantitate imensă de antioxidanţi. Studiile arată că o singură prună uscată conţine aceeaşi cantitate de antioxidanţi precum un pumn de afine, însă, spre deosebire de boabele albăstrui, prunele uscate sunt mult mai accesibile.

Pe lângă mult lăudata cantitate de antioxidanţi, prunele uscate sunt şi o sursă excelentă de vitamine (A, B, C) şi minerale (calciu, magneziu, potasiu, seleniu şi fier). În plus, gustoasele prune uscate furnizează organismului o doză bună de fibre, nutrienţi care potolesc rapid foamea sau ajută să o ţina la distanţă pentru o perioadă lungă de timp.

Prunele uscate îmbunătăţesc digestia.

Tranzitul intestinal lent şi digestia defectuoasă pot crea un disconfort abdominal major, însă dacă ne obişnuim să consumam prune uscate în porţii zilnice mici, sunt şanse mari să ni se îmbunătăţeasca digestia.

O digestie optimă te ajută să slăbeşti mai uşor şi să-ţi menţii greutatea. Prunele uscate ne pot ajuta să scapam de kilogramele nedorite, însă cu o singură condiţie: să nu facem abuz de ele. Altfel, riscam, să cadem în extrema cealaltă, adică să ne îngraşam din cauza conţinutului ridicat de zahăr şi calorii.

Prunele uscate previn cancerul.

Un consum regulat de prune uscate, simple sau în combinaţie cu alte alimente, scade drastic riscul de cancer, graţie antioxidanţilor care se regăsesc în pulpa lipicioasă. Aceste substanţe formează un ecran protector în organism şi împiedică radicalii liberi să ne afecteze celulele.

Prunele uscate încetinesc îmbătrânirea pielii.

Tot datorită antioxidanţilor, prunele uscate se dovedesc a fi aliaţi de încredere ai frumuseţii noastre, deoarece contribuie la sporirea producţiei de colagen, substanţa responsabilă pentru menţinerea elasticităţii pielii.

Prunele uscate previn diabetul.

Fibrele solubile din prunele uscate pot preveni diabetul de tip 2, însă trebuie să ştim că dacă deja suferim de diabet, consumul de prune uscate nu mai este recomandat decât după consultul unui medic.

Prunele uscate ne ajută să avem oase puternice.

Vrei să ai oase puternice şi să previi osteoporoza ? Atunci, sa consumăm în mod regulat prune uscate. Un studiu realizat recent de o echipă de cercetători din Florida arată că femeile care introduc în alimentaţia lor obişnuită prunele uscate încetinesc scăderea densităţii osoase cu 3-5 % pe an.

Prunele uscate întăresc imunitatea.

Toate vitaminele şi mineralele conţinute de prunele uscate ne ajută, să avem o imunitate de fier şi să ţinem la distanţă bolile cauzate de virusuri.

Consumand prune uscate, vom avea o glicemie echilibrată, plus un nivel scăzut al colesterolului rău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: