Utilizari neasteptate ale cojilor de ou

Cojile de ou sunt cunoscute pentru continutul ridicat de calciu.

  1. Se indulceste cafeaua.

Coaja de ou macinata se adauga in cafeaua macinata la randul ei atunci cand vrei sa o prepari. In acest fel se obtine o cafea mai putin amara si vei avea nevoie de mai putin zahar pentru a o indulci. Zatul ramas poate fi folosit ca si ingrasamant pentru plantele ornamentale.

  1. Trateaza iritatiile pielii.

Se pune coaja de la un ou intr-un pahar cu otet de mere si se lasa cateva zile pana cand coaja de ou se dizolva complet. Cu un tampon de vata inmuiat in aceasta compozitie, se tapoteaza zonele cu probleme.

  1. Fertilizeaza gradina.

Se sparg cojile de ou in bucati cat mai mici si se arunca in gradina atunci cand se doreste fertilizarea pamantului. Calciul si mineralele continute in cojile de ou vor face minuni pentru gradina.

  1. Albeste hainele.

Cu timpul hainele albe prind o nuanta de gri ceea ce este destul de neplacut. Pentru a scapa de acest lucru se pun cateva coji de ou zdrobite intr-un saculet de plasa care se introduce in masina atunci cand se spala hainele.

  1. Inlocuieste rpodusele de curatat.

Cojile de ou nu sunt toxice si constituie un produs perfect pentru curatare. Se iau cateva coji de ou si se pun la macinat. Cu praful obtinut se freaca tavile si tigaile. Vor straluci de curatenie. Vasele inalte si termosurile pot fi uneori greu de curatat, mai ales cand murdaria se strange pe cauciucul termosului. Se foloseste praful obtinut din coaja de ou si un pic de apa pentru rezultate spectaculoase.

  1. Supliment alimentar pentru animalele de companie.

Cojile de ou sunt o buna sursa de calciu si minerale pentru noi, insa si animalele de companie pot beneficia de acest lucru. Se usuca cojile de ou in cuptorul incins la 250 de grade C timp de 30 de minute apoi se piseaza cojile pana ce devin o pudra fina. Aceasta pudra se amesteca in mancarea animalelor si reprezinta o sursa de calciu si minerale pentru dintii si oasele animalutelor.

  1. Supliment alimentar pentru pui si gaini.

Cojile de ou se sparg in bucatele cat mai mici si se amesteca cu mancarea speciala pentru pasari. Reprezinta o buna sursa de hrana, bogata in calciu si fier.

  1. Indeparteaza petele de cafea si ceai.

Ceaiul si cafeaua adesea reusesc sa pateze canile sau recipientele in care le preparam. Cu ajutorul pudrei obtinuta din macinarea cojilor de ou putem scapa imediat de aceste pete. Se spala vasele cu pudra de ou si un pic de apa.

  1. Inlocuieste detergentul de vase.

O pudra obtinuta prin macinarea cojilor de ou amestecata cu un pic de apa constituie un excelent produs pentru spalat vasele.

      10. Tine insectele la distanta.

Cateva coji de ou zdrobite si puse pe langa plantele din gradina reusesc sa tina insectele daunatoare la distanta, iar plantele se dezvolta sanatos.

      11. Inlocuieste plasturii atunci cand ai nevoie.

Aici este vorba de membrana fina care se gaseste lipita de coaja de ou. Daca o dezlipim cu atentie si o plasam cu grija peste o zgarietura observam imediat cum ajuta la vindecarea rapida a pielii si la cicatrizarea ei fara sa lase loc infectiilor.

      12. Masca faciala.

Cojile de ou pisate pana ce devin o pudra fina se amesteca cu albusul oului. Se intinde uniform pe fata si se lasa sa actioneze pana ce se usuca complet dupa care se indeparteaza cu apa calda.

     13. Desfunda tevile.

Se pun cateva coji de ou in sitele scurgerilor de la bucatarie. In momentul in care acestea aluneca pe tevi le si desfunda.

     14. Ajuta la prepararea cretei de colorat.

Este nevoie de cinci – sase coji de ou, o lingurita de faina, o lingurita de apa fierbinte si colorant alimentar dupa preferinta. Cojile de ou trebuie spalate foarte bine, uscate si apoi pisate pana ce devin o pudra fina. Faina si apa se amesteca intr-un recipient, se adauga pudra de ou si colorantul. Amestecul obtinut se pune in diverse forme sau se ruleaza si se lasa la uscat timp de trei zile. Dupa acest procedeu creta este gata de folosit !

     15. Spliment de calciu preparat in casa.

Se spala bine cojile de ou si se usuca. Se piseaza foarte bine pana cand devin pudra. Se amesteca cu sucuri de fructe,legume, salate sau se ia cate o lingurita in fiecare zi. Aduce un aport de calciu si minerale vitale organismului uman.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: