7 lucruri importante pentru corpul uman

Doctorul Mercola prezintă pe site-ul său,  Mercola.com, alte date incredibile despre corpul uman, pe care majoritatea oamenilor nu le ştiu, dar care sunt cu adevărat fascinante.

1. O încreţitură în lobul urechii poate prezice o afecţiune cardiacă. O încreţitură pe diagonală în lobul urechii este asociată cu un risc mult mai mare al dezvoltării unei boli arteriale coronare şi a unui deces brusc din cauza afecţiunilor cardiace (în cazul bărbaţilor).

2. Căscatul ajută la răcirea creierului. Căscatul este un comportament involuntar care poate efectua funcţia importantă de răcire a creierului. Atunci când caşti, inlfuxul de aer rece poate aerisi sinusurile, facilitând în acelaşi timp şi răcirea cerebrală.

3. Cel mai mare organ este gros cât o celulă. Este vorba despre endoteliu, mucoasa interioară a vaselor de sânge ale organismului (aproximativ 97.000 de kilometri). Dacă este întins, endoteliul tău, care ajută la reglarea presiunii arteriale, controlează coagularea sângelui şi luptă împotriva bolilor, poate acoperi şase terenuri de tenis.

4. Unii oameni pot simţi gustul cuvintelor.  Simţurile tale de gust, sunet şi vedere sunt de obicei experienţe separate, dar în cazul unor persoane care suferă de o afecţiune numită sinestezie, simţurile se suprapun. Aceşti oameni pot “auzi” culorile şi “simţi gustul” cuvintelor.

5. Poţi mirosi frica. Transpiraţia corporală conţine diferiţi feromoni atunci când eşti speriat. Oamenii pot detecta diferenţa de miros, iar atunci când au mirosit transpiraţia paraşutiştilor, anumite regiuni cerebrale care reacţionează la frică au devenit active (un aspect care nu s-a produs în cazul transpiraţiei utilizatorilor benzii de alergat).

6. Lacrimile femeilor determină modificări fizice la bărbaţi.  Atunci când bărbaţi adulmecă lacrimile femeilor produse de emoţii negative, nivelul excitării sexuale şi a testosteronului se reduce considerabil.

7. În timp ce strănuţi închizi ochii.  Acest lucru este provocat de un reflex similar cu cel care se produce atunci când genunchiul tău este lovit cu un ciocan de cauciuc. Este extrem de dificil să ţii ochii deschişi atunci când strănuţi, chiar dacă încerci să faci acest lucru.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: