Arsurile si leacurile mai putin cunoscute

Plecand de la cateva intamplari adevarate, au fost facute public leacuri mai putin cunoscute pentru arsuri.

1. O americanca care fierbea cucuruz, a încercat să verifice cu o furculiță, dacă porumbul era fiert, dar mâna i-a alunecat în apa clocotită.

Urland de durere, a fost ajutata de un prieten, fost soldat în Vietnam.  A întrebat-o, unde ține făina ? I-a băgat complet mâna în făină și i-a spus, să o țina acolo timp de zece minute, ceea ce a și făcut.

Fostul soldat i-a povestit apoi, că în Vietnam, unui bărbat i s-au aprins hainele și în panica creată cineva a vărsat pe el conținutul unui sac cu făină. Făina nu numai că a stins flăcările, dar pe pielea victimei nu a apărut nici măcar o bășicuță.

După zece minute, când femeia a scos mâna din făină, nu numai că nu a avut pe piele nici o bășică, dar mana nici măcar nu i s-a înroșit. De atunci, în permanență, femeia ține în frigider o pungă de făină. Faina este mai eficientă cand e rece, decât la temperatura camerei.

2. O altă femeie care si-a ars limba cu supa fierbinte, a acoperit-o imediat cu făină, iar după zece minute nu a mai simțit nicio durere.

In loc de morala. Dacă te arzi, să nu pui arsura sub jetul cu apă rece al robinetului, ci sa folosești punga cu făină ! Este mult mai eficientă !

3. La un curs de pregătire pentru pompieri, aceștia au fost învățați că atunci când se produce o arsură, fie ea cât de extinsă, primul ajutor care se acorda este să pui partea afectată sub apă rece curgătoare, până când se mai răcorește stratul de piele ars și apoi să aplici albuș de ou, bătut ușor spumă, numai ca să fie mai ușor de aplicat.

O femeie a pus la fiert un vas cu apă. Când a luat oala care fierbea, i-a sărit apa fierbinte pe mână și i-a ars o mare parte de piele. A băgat mâna imediat sub jet de apă rece, destul timp ca să nu mai simtă căldura inițială, cu toate că durerea era îngrozitoare. Apoi, a spart două ouă, a separat albușul, l-a bătut puțin și l-a pus pe mână. Mâna ei era atât de arsă, că pe măsură ce punea albușul pe piele, pielea se usca și ramânea o peliculă care apoi se întărea și care era de fapt colagen natural. A continuat cel puțin o oră aplicând strat după strat, albușul pe mână. Mai târziu, nu a mai simțit durerea și în ziua următoare abia mai avea o urmă roșie-maronie, acolo unde se arsese. De unde crezuse inițial că va rămâne cu o cicatrice oribilă, spre surprinderea ei, după 10 zile, nu mai avea nicio urmă.  Nici culoarea pielii nu s-a schimbat. Acea parte arsă s-a recuperat total, datorită colagenului existent în albușul de ou, care în realitate, este o placentă și este plină de vitamine.

Articolul poate fi util celor aflati in dificultate, in propria gospodarie, in urma producerii unei arsuri pe propriul corp sau al unei persoane aflate in vecinatate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: