Metoda chinezeasca impotriva insomniei

Metoda este extrem de eficienta, nu produce dependenta, este usor de aplicat si are capacitatea de a regla somnul.

Somnul este esential pentru o stare buna de sanatate. Insomnia este o agresiune impotriva starii generale, cu efecte grave. Este probat ca persoanele care dorm bine sunt mai active, mai receptive si au un coefient de inteligenta mai ridicat. In plus, persoanele care dorm bine sunt mai ferite de afectiuni cardio-vasculare, obezitate si diabet.

Metoda chinezeasca impotriva insomniei este una din cele mai bune solutii si este o alternativa excelenta la pilulele pentru somn.

Principiul metodei chinezesti impotriva insomniei implica concentrarea asupra respiratiei.
Respiratia este un mecanism automat, care poate trece in planul constient  printr-un simplu act de vointa. Controlul voluntar asupra respiratiei poate modifica rapid tensiunea arteriala, ritmul cardiac, starea generala si stresul, dar si emotiile si nivelul unor hormoni.

Oricine a avut vreodata un atac de panica stie ca cel mai eficient mod de a potoli acel moment oribil de suferinta mentala si fizica este respiratia lenta si controlata.

Metoda chinezeasca impotriva insomniei.

1. Ne aseazam in pat in pozita de somn preferata si ne relaxam.

2. Inspiram pe nas, lent, timp de trei secunde.

3. Expiram pe nas timp de sase secunde.

De regula, dupa 5-6 repetari, vom adormi, iar respiratia va intra din nou sub controlul centrilor nervosi care regleaza automat acest proces vital.
De ce functioneaza aceasta metoda ? In primul rand, pentru ca a te concentra pe felul in care respiri este cea mai simpla si una dintre cele mai eficiente metode antistres. In al doilea rand, ritmul acestor respiratii determina o relaxare rapida a musculaturii, ritmul cardiac incetineste, iar creierul intra in starea de relaxare.
Daca raportul trei/ sase secunde este incomod, fiecare individ il poate adapta dupa ritmul propriu. Esential este ca inspiratia sa fie jumatate din timpul de expiratie.

Vise placute !

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: