Leacul egiptean ANTICA, pe baza de usturoi si lamaie

Am primit acest articol de la un amic, care la randul sau il primise (nu mai era atat de sigur) sau il citise undeva si uitase sa isi noteze sursa.

Am considerat ca poate fi util celor interesati, fara a avea pretentia ca eu sunt cel care detine secretele acestui leac.

In vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, care si-a luat apoi numele de Akhnaton, la porunca acestuia, a fost elaborata o reteta miraculoasa, dupa care s-a preparat o bautura numita Antica.

Oamenii de rand ii spuneau humus, adica pamint, sol. De fapt, licoarea aparuse mai demult, in vremea lui Amenhotep al II-lea.

Ea era menita sa ii mentina mereu in putere pe sclavii ce construiau maretele piramide. Bautura aceasta curata bine vasele de sange si asigura o viata indelungata.
Licoarea a fost preparata de preotii egipteni, care cunosteau tainele organismului, plantele salbatice si cultivate, dar si toate virtutile acestora.

Preotii foloseau si ei, la randul lor, aceasta bautura pe care o preparasera, dar in doze mai mici, deoarece ei munceau mai putin decat sclavii de la piramide si totodata, nu stateau tot timpul in soarele arzator al desertului.

Bautura cu usturoi si lamaie, licoarea egipteana, avea si rolul de a mentine si regla echilibrul vitaminelor din organism, a primit numele de Antica, de la cele doua componente: An = usturoi si Tica = lamaie.

Cele doua componente ale bauturii asigura toata gama de efecte miraculoase ale acesteia. Vitamina A sporeste densitatea si elasticitatea pielii, protejeaza limfa si impiedica transpiratia in exces. Usturoiul, care este bogat in vitamina A, mai contine siliciu, iar acesta are un rol important in reinnoirea maduvei osoase si hematopoeza (fabricarea de globule rosii tinere).

Tot in usturoi se gaseste un element foarte rar, dar extrem de necesar – germaniul, care favorizeaza formarea tesutului muscular.

Prepararea miraculosului remediu necesita: 4 lamai mari, bine coapte, cu coaja subtire si 3 capatani de usturoi.

Lamiile se spala si se sterg, apoi se stoarce zeama intr-un vas de sticla, foarte curat (borcan). Coaja si pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas (borcan). Capatanile de usturoi se curata, iar cateii de usturoi se zdrobesc (ca pentru mujdei). Zeama lamiilor, cojile si pulpa (date prin masina) si mujdeiul de usturoi se pun toate intr-o oala emailata. Dupa ce s-au amestecat bine, se toarna in oala, doi litri de apa fiarta si racita.

Oala se leaga cu o bucata de tifon pus in doua si se tine in frigider, pentru 72 de ore. Nu trebuie sa ne temem ca frigiderul va prinde miros de usturoi – lamaia il va face sa dispara.
Dupa cele trei zile (72 de ore), continutul din vasul emailat se strecoara prin patru straturi de tifon, se pune in doua sticle de cate un litru si se inchid sticlele etans. Licoarea se va pastra la frigider.

Administrarea acestui leac.

-Se ia timp de cinci zile, de cate patru ori pe zi cate 50 ml, cu 30 minute inainte de masa.
-Se face pauza timp de zece zile, dupa care procedura se repeta.

-Cura dureaza 5 luni, dupa care se face pauza timp de 2 luni.

Prin folosirea acestei licori se previne orice raceala, organismul are la dispozitie un excelent tonic (indeosebi primavara). Se recomanda sa fie folosit chiar si de catre persoane perfect sanatoase.

Acest preparat poate fi considerat un remediu universal, deoarece este capabil sa vindece aproape toate afectiunile tractului gastro-intestinal si disfunctiile hepato-biliare (mai putin calculoza biliara si afectiunile de la vezica biliara).

Preparatul curata rinichii, dezinfecteaza caile urinare, vindeca stenocardia, restabileste inima dupa infarctul de miocard, grabeste resorbtia cicatricelor postoperatorii.
Daca se frictioneaza cu acest decoct radacina parului si se pun chiar comprese, dispar senzatiile de mancarime si matreata.

In cazul mirosului neplacut al gurii, se clateste gura cu decoct si se si inghit, 1-2 guri. Preparatul curata intestinul subtire, inlatura avitaminozele si constipatiile. De asemenea, este un remediu in scorbut si in tuberculoze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: