Mituri alimentare contrazise de ştiinţă

 Specialiştii în nutriţie contrazic mituri cu care am fost obisnuiti.

 Cartofii îngraşă – FALS. Cartofii nu îngraşă dacă sunt fierţi în coajă şi dacă se mănâncă reci. În acest fel, amidonul nu îngraşă, ci chiar ne ajută să slăbim.

 Apa minerală cu bule nu e bună – FALS. Dacă persoana care o bea nu are neplăceri digestive în urma consumului (balonare, senzaţii de regurgitare etc.), nu este nicio problemă. Apa minerală cu bule este la fel de indicată ca şi apa minerală plată.

Sucul natural de fructe e cel mai sanatos – FALS. Fresh-ul este un aliment dezechilibrat, cu o încărcătură glicemica mult prea mare, care stresează pancreasul. Ideal este să se consume fructul întreg terciuit, deoarece pulpa fructului face sucul mai puţin agresiv pentru organism.

Peştele în conservă îşi pierde calităţile nutritive – FALS. Important e să alegem conserve cu peşte integral, cu tot cu oase. Cele mai valoroase din punct de vedere nutritiv sunt conservele cu sardine, hering, macrou şi ton.

Mult lapte înseamnă mult calciu – FALS. Laptele este recomandat în special copiilor, care trebuie să-l bea în varianta integrală. Adulţii pot să se rezume la maxim 2 pahare de lapte pe zi sau chiar să evite acest aliment, deoarece comsumul mare de lapte creşte aciditatea gastrica, iar organismul, pentru a o contracara, „fură” calciul din oase.

Dieta fără carne = dieta fără toxine – FALS. Carnea în cantitate rezonabila este necesară pentru o alimentaţie corectă a organismului. Ea are un rol special de construcţie şi reconstrucţie a muschilor şi a nervilor, pe care nicio proteină vegetală nu îl are. Evolutia corpului uman s-a facut în milioane de ani si nu o putem schimba noi în 20 sau 30 de ani.

La menopauză, kilogramele în plus favorizeaza osteoporoza
– FALS – Dimpotrivă, e bine ca femeile să fie un pic mai plinuţe la menopauză, pentru că s-a dovedit că astfel sunt mai protejate împotriva împotriva osteoporozei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: