Principalele alimente alcaline care ar trebui introduse in dieta

Multe din alimentele care compun planurile de dietă moderne sunt acide. Planurile de consumerism și de marketing au avut un rol în distrugerea obiceiurilor noastre alimentare. Acestea pot să aibă un efect distructiv asupra sănătății, când alegem prea multe alimente care nu sunt sănătoase. Alimentele pe care le mâncăm sunt fie acide, fie alcaline. Consumarea de alimente care conțin prea mult acid poate fi foarte dăunător sistemelor noastre digestive. Prin urmare este important să avem un echilibru bun al alimentelor acide și alcaline în planurile noastre alimentare zilnice.

De ce este important să adăugăm alimente alcaline în dietă.

Corpul nostru este conceput să consume alimente alcaline precum banane, avocado, morcovi, țelină și fructe, ca să funcționeze corespunzător. Mâncând aceste tipuri de alimente în mod regulat poate ajuta la stabilizarea nivelului pH al sângelui. Întrucât sângele nostru este în mod natural acid, este crucial să avem o cantitate corespunzătoare de alcalinitate în sistemul circulator pentru ca să funcționeze normal. Adăugând mai multe alimente alcaline în planul nostru de dieta poate ajuta corpul să funcționeze mai bine și să lupte cu efectele dăunatoare ale oxidării și virusurilor.

Principalele alimente alcaline de adăugat în planul de dietă.

Merele, caisele și mugurii de lucernă sunt alimente alcaline care ajută digestia și conțin o mare cantitate de fibre. Aceste alimente au un nivel al pH de 8, care poate regla nivelul pH al sângelui nostru. Ele sunt de asemenea bogate în enzime ajutătoare, care ajută la menținerea unui echilibru normal și sănătos.

Fructele ca strugurii, fructul pasiunii, ananasul, stafidele, și perele sunt bogate în antioxidanți cum sunt vitamele A, B și C. Aceste alimente reglează sângele, ceea ce înseamnă că ajută la micșorarea presiunii sângelui și la reducerea riscului dezvoltării unei boli de inimă. Ananasul este bogat în L-carnitină; acesta este un ingredient care utilizează energia din grăsimea corpului și este esențial pentru pentru slăbire dacă ești supraponderal.

Sucul vegetal este o altă alegere bună dacă vrei sa adaugi mai multe alimente alcaline la dietă. Aceste sucuri sănatoase și delicioase pot aduce mai mult fier în dietă și pot ajuta la detoxificarea celulară.

Alte alimente alcaline care pot fi încercate.

Odată ce ai învățat mai mult despre multele beneficii ale adăugarii de mai multe alimente alcaline în planul tău de dietă, a face așa va fi o opțiune de dorit. Aceste fructe și vegetale oferă multe beneficii excepționale pentru sănătate, care îți dau mai multă putere și energie în timpul zilei.

Fructele ca lămâile, mango și papaya ajută la curățarea rinichilor și îmbunătățesc funcționarea generală a sistemului digestiv. Pepenele galben este o mare sursă de vitamină A, care ajută împotriva radicalilor liberi. Pepenele verde este considerat un diuretic ușor și este o sursă mare de licopenă, vitamină C și beta-caroten. Aceste alimente ajută la detoxificarea corpului fără a folosi medicamente sau suplimente de la farmacie. Dacă te-ai simțit apatic în ultimul timp și ai nevoie de reîncăcare, trecerea la o dietă care este plină de alimente alcaline te ajută să aduci din nou corpul pe calea normală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: