Purificarea apei prin congelare partiala

Articolul nu imi apartine, l-am primit pe gmail si cred ca este interesant pentru cei care doresc sa stie cum se pot ingriji singuri de sanatatea lor.

Cea mai mare parte a populaţiei nu bea apă de la robinet deoarece se teme de microbi, o temere justificată. Dar nu sunt multi acei care stiu că apa de la robinet poate fi purificată printr-o metodă foarte simplă. Este facil de facut si nu presupune nicio cheltuiala.

Poate influenta metabolismul.

Se umplu cu apă două sticle de plastic de un litru şi jumătate şi se ţin la temperatura camerei timp de 24 de ore, pentru a se decanta impurităţile şi pentru a se elimina clorul (le ţineţi fără dop). După aceea le aşezaţi cu dopul bine închis în congelator pentru două-trei ore, până când veţi constata că pe pereţii sticlei s-a depus un strat de circa trei milimetri de gheaţă. Scoateţi sticlele, spargeţi gheaţa prin apăsarea fermă pe pereţii plasticului, apoi strecuraţi apa prin tifon într-un vas curat. Apa rezultată este purificată, numai bună de băut, iar cea îngheţată este apă grea sau deuterizată !

Explicaţia purificării apei în acest fel este simplă: apa ce îngheaţă este cea care conţine deuteriu si are punctul de îngheţare mai ridicat decât apa curată, la + 3º C. Biologii au arătat că reducerea conţinutului de deuteriu poate influenţa metabolismul şi regimul de funcţionare a celulei vii, ajungându-se la stoparea dezvoltării şi chiar la disparitia celulei tumorale.

Lichidul pur.

Dacă doriţi se doreste a se scăpa şi de alte substanţe nocive din apă, cum ar fi fenolii, azotaţii şi pesticidele, este bine ca apa obţinută în faza anterioară să se puna din nou la congelator. După ce se lăsa patru-cinci ore, se arunca de data aceasta apa neîngheţată şi se păstreaza gheaţa la temperatura camerei. Când ghiata s-a topit, se obţine apa suprauşoară sau apa pură. Impurităţile coboară punctul de îngheţare la – 3º C, deci au rămas neîngheţate. Aceasta este explicatia.
Apa astfel epurată are efecte curative: fluidifică sângele şi limfa stimulează metabolismul, este antioxidantă şi uşor diuretică, fiind indicată în boli cardiovasculare, renale şi cancer.

Anda Postolache.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat asta: