Comicarie politica si nu prea ….

De ceva vreme, am incercat sa ma detasez de „evenimentele politice”, sa stau cat mai putin in fata televizorului, atunci cand se pune tara la cale, de catre aceeasi „meseriasi” permanenti, in ale politicii, pe la televiziuni, sa trec cu vederea peste articolele din presa scrisa, care desfac firul in patru, cand este vorba de ce a zis presedintele, cum au replicat sefii de partide, ce parere au analistii si comentatorii politici.

Din intamplare, am deschis televizorul, in momentul plin de elogii, fara continut, dedicat de colegii de partid, alegerii Elenei Udrea in functia de presedinte al organizatiei PDL Bucuresti.

Nu credeam ca voi mai asista vreodata, la osanale ridicate in cinstea „conducatorului iubit” si a consoartei acestuia. La 20 de ani de la „demolarea” clanului ceausist, nu credeam sa mai fie posibil, ca menestrelii de serviciu ai PDL sa proslaveasca imaginea unui coleg de-al lor.

Prin slavirea fara limite a conducatorilor iubiti, la toate sarbatorile tarii si ridicarea de osanale in cinstea lor, pe postul de televiziune, in cele 2 ore de program zilnic si prin toate ziarele epocii comuniste, a inceput si s-a acutizat in timp, saracia din anii ’80.

Sa revenim, oare, noi romanii, la vechile metehne ? Sa fi uitat atat de repede, cozile inteminabile, la alimentele date pe cartela, la abonamentul de lapte, pentru a avea cu ce hrani copilul abia nascut ? Sa revenim, oare, la zilele in care, apropierea sarbatorilor, insemna o goana teribila, dupa portocale si bomboane pentru pomul de Craciun ?

Sau mai bine sa promovam interpelari si reprosuri ale saracilor tarii, adresate acelorasi „sarbatoriti politici”, care se incumeta sa le dea ciocolata copiilor si pantofi de unica folosinta, femeilor sinistrate, la inundatii, de genul – aveti cizme de 1500 euro si poseta de 2000 euro, iar noi murim de foame.

Sarmana tara, pe ce maini ai ajuns ?      😦

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: