Cu ipocrizia la psiholog

Aproape ca renuntasem sa mai comentez spusele si actiunile hilare ale politicienior nostri, incercand sa ma detasez de raul pe care politica il induce in mintea cetatenilor care inca mai cred ca lumea este facuta dupa chipul si asemanarea lor. Nu stiu daca este bine sau este rau, daca este crestineste sau este o erezie, sa doresti ca aproapele tau sa-ti raspunda cu aceeasi moneda cu care tu il analizezi si il categorisesti.

Timpul petrecut in fata televizorului, l-am limitat la minimum, in ultima perioada, in special in timpul siestei de pranz, tocmai pentru a ma detasa de politica si politicieni, analisti si ONG -isti, reporteri de teren si realizatori tv, vesnic „montati” de superiorii lor, in ale meseriei, spre o anume categorie de profitori ai tranzitiei romanesti care dureaza de 20 de ani si probabil va dura daca nu o vesnicie, macar pana nu mai ramane nimic de furat in tara aceasta.

Nu cred ca alba-neagra din discursul politicienilor romani va pieri candva.

Astazi, pe la ora 16, am asistat la un show de ipocrizie, in direct, al sefului statului, pe tema raportului UE pe justitie.

Si da-i si lupta, ca la ’48. Magistratii sunt criticati de catre seful statului, pentru ca nu condamna coruptii (!?). Presa este principalul vinovat de hotiile care se intampla in tara si de coruptia generalizata care distruge totul, in cale. Parlamentarii sunt cei care pun frana in calea ANI, din interese personale, pentru ca adevaratii corupti sa dea socoteala tarii, de jaful care se petrece de 20 de ani incoace.

Seful statului trage semnale, atentioneaza, zice, spune, dar nimic nu drege. Aceleasi vorbe goale, fara nimic concret, in lupta cu coruptia. Nimic despre nepotismul de partid si de stat din timpul presedintiei sale. Numic despre afacerile familiei sale. Nimic despre averile stranse de apropiatii domniei sale. Nimic concret despre rezultatele obtinute de ANI in lupta cu coruptia, in cei 3-4 ani de existenta. Nimic despre eficienta guvernelor Boc, care si-au dovedit neputinta in numeroase randuri, nu numai in lupta cu coruptia. Nimic despre solutia iesirii din criza, inclusiv prin demascarea marii coruptii, poprirea celor imbogatiti pe nedrept si confiscarea averilor cladite nemeritat. Nimic concret despre miliardele de dolari/ euro obtinute din privatizari si/ sau imprumutate de catre stat de la diverse organisme financiare, miliarde care nu se regasesc in realizari, in tara. 

Am renuntat sa mai ascult, stiind deja tot repertoriul. As fi asistat in continuare, la un nou test de indiferenta al presedintelui tarii fata de cetateanul onest.

Pacat ! Domnul presedinte a mai pierdut inca o data ocazia, sa dovedeasca ca iubeste cu adevarat acest popor, ca este alaturi de cetatenii corecti ai acestei tari, ca nu este protectorul din umbra al unor imbogatiti pe nedrept, asa cum vuieste presa, zilnic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: