Icisa Craiova

Romanului de rand ii lipsesc multe lucruri pentru a se considera, cat de cat, realizat. Depinde de el, de norocul lui, dar si de altii, care il conduc, cel putin teoretic sau care ar trebui sa conduca tara. Incotro ? Greu de precizat.

Mare pacat, ca si astazi, dupa 20 de ani de sperante, romanul depinde in viata de zi cu zi, prea mult, tot de altii.

Carcotasii ar putea zice – pai nemultumitilor, de obicei, li se ia darul. Cei mai cu lasa-ma sa te las ar zice – lasa ca trece si asta, apoi om mai vedea. Cei mai multi zic – da-i in aia a masii, ca tot acolo ajungem.

O fi bine, o fi rau ? Cine mai stie ?!

Inventivitatea la romani este totusi sport national. Umorul, inca nu a pierit de tot, desi de multe ori are un gust cam amar. Pentru explicatii, vezi mai jos.

Antireclama pentru candidatul la primarie al actualei guvernari. Adevar, speranta, minciuna, credibilitate, icnet de neputinta, protest spontan (ce o fi aia ?), chicoteli, infantilism, indemn la nesupunere, uitatura peste gardul vecinului, zambet feciorelnic, ipocrizie, noi aranjamente locale, aceeasi profitori ai tranzitiei, fete vechi si fete noi ?

Cat priveste pacalelile, nu s-a stabilit inca un numar maxim, atat la nivel national cat si la nivel local, peste care romanul sa nu mai fie atat de credul. Cum s-ar putea interpreta altfel, cei 20 de ani de promisiuni populiste si sfidatoare fata de bunul simt, al tuturor politicienilor care s-au perindat pe la guvernare ?

Astazi am invatat un cuvant nou – mizerabilism. Il folosea un promotor cultural, de carte scrisa, vis a vis de ceea ce traim astazi prin cultura, plina de manele si bataieli dizgratioase in emisiuni tv, de tatze si cururi care se itesc prin geamul chioscurilor de ziare, de afrodisiace care se vand la pachet, copiilor, la coltul strazii, cu politaiul comunitar, alaturi, pazindu-l pe comerciant.

Utilizat in politica damboviteana, cuvantul de mai sus ar putea fi tradus ca fiind vorba de teribilism in promisiuni electorale, niciodata onorate in timpul guvernarii, practicat de mizerabili.

Of…, uf…si ziceam ca nu mai comentez politica. Dar te lasa astia sa taci, sa stai cuminte in banca ta ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: