Romania cu fundul in sus

Zarva, agitatie, imbulzeala, multimi anoste de trepadusi care se calca in picioare – pe strazile orasului.

De frica partidului, liderii locali, pusi de liderii de la centru, la munca de jos – au iesit in strada sa faca campanie electorala impreuna cu ceata lor de discipoli, candidatului partidului la fotoliul de primar, fotoliu ramas vacant in urma „depunerii la mititica” a fostului primar, devenit penal ca urmare a iesirii la iveala a faptului ca s-a „spurcat” la bani, terenuri, vile si masini, cica in folosul cetateanului, ceva mai abitir decat confratii sai politici.

Penalul primar, fost si sef local PDL, recomanda din bulau” (oare condamnat fiind nu i se suspenda cumva si drepturile civile ?) cetatenilor onesti din oras, prin fluturasi lasati in cutiile postale, pe mese in carciumi, pe catedrele profesorilor, sa-l aleaga duminica pe reprezentantul partidului sau, care candideaza sub sloganul – sa continuam impreuna.

Halal, adica sa continuam ce ? Sa fim si noi penali, restul de cetateni ?

Megafoanele urla pe strazile din municipiu, speriind porumbeii de pe terasa din centru si micutii care motaie prin carucioarele impinse de bunici prin parcul din centrul orasului.

PSD-eii iti atin calea la drumul mare si-ti infig in mana o punga rosie, in care gasesti un tricou rosu cu sigla partidului si un pix. Isi lauda candidatul afirmand sus si tare ca acesta cat timp a fost prefect a respectat legea. Auzi dom’le, ce lauda i-au gasit, ca si cum prefectul ar avea alta sarcina guvernamentala, decat respectarea legii.

PDL-eii, prin voci calde de fatuci, te mai suna si la telefon in miez de noapte sau cum se lumineaza de ziua, ca sa faca, cica, sondaje – cu cine vrei sa votezi si apoi bombane ceva neinteligibil despre candidatul lor si despre alesii locali din consiliul primariei, care se spetesc muncind in folosul urbei.

PNL-eii iti bat la usa sa-ti aprinda tigarea la bricheta partidului, oferita in dar, in nelipsita punga cu sigla partidului, unde gasesti si pixul de rigoare.

Intrebarea care se pune – de unde bani ? Raspunsul ? Crede fiecare ce vrea, ca oricum nu o sa aflam niciodata. Sigur este ca si noi cetatenii platitori de taxe si impozite avem un „merit”.   😛

Carcotasii ar zice: bine, bine, dar de ce primesti ce-ti dau trepadusii partidului ? Pai as putea fi informat, daca nu as vedea ce este in pungi ?   8)

Concluzia ? Alegerea noului primar se va face si de asta data fara ca eu sa fiu prezent la urne. De ce ? Am o suma de treaba, duminica, toata ziua.   😀

Sper sa nu mai fiu nevoit sa suport alte 2 saptamani agitatia iscata in oras, pe la usi, prin curtea sau prin scarile blocului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: