Romania cu fundul in sus

Zarva, agitatie, imbulzeala, multimi anoste de trepadusi care se calca in picioare – pe strazile orasului.

De frica partidului, liderii locali, pusi de liderii de la centru, la munca de jos – au iesit in strada sa faca campanie electorala impreuna cu ceata lor de discipoli, candidatului partidului la fotoliul de primar, fotoliu ramas vacant in urma „depunerii la mititica” a fostului primar, devenit penal ca urmare a iesirii la iveala a faptului ca s-a „spurcat” la bani, terenuri, vile si masini, cica in folosul cetateanului, ceva mai abitir decat confratii sai politici.

Penalul primar, fost si sef local PDL, recomanda din bulau” (oare condamnat fiind nu i se suspenda cumva si drepturile civile ?) cetatenilor onesti din oras, prin fluturasi lasati in cutiile postale, pe mese in carciumi, pe catedrele profesorilor, sa-l aleaga duminica pe reprezentantul partidului sau, care candideaza sub sloganul – sa continuam impreuna.

Halal, adica sa continuam ce ? Sa fim si noi penali, restul de cetateni ?

Megafoanele urla pe strazile din municipiu, speriind porumbeii de pe terasa din centru si micutii care motaie prin carucioarele impinse de bunici prin parcul din centrul orasului.

PSD-eii iti atin calea la drumul mare si-ti infig in mana o punga rosie, in care gasesti un tricou rosu cu sigla partidului si un pix. Isi lauda candidatul afirmand sus si tare ca acesta cat timp a fost prefect a respectat legea. Auzi dom’le, ce lauda i-au gasit, ca si cum prefectul ar avea alta sarcina guvernamentala, decat respectarea legii.

PDL-eii, prin voci calde de fatuci, te mai suna si la telefon in miez de noapte sau cum se lumineaza de ziua, ca sa faca, cica, sondaje – cu cine vrei sa votezi si apoi bombane ceva neinteligibil despre candidatul lor si despre alesii locali din consiliul primariei, care se spetesc muncind in folosul urbei.

PNL-eii iti bat la usa sa-ti aprinda tigarea la bricheta partidului, oferita in dar, in nelipsita punga cu sigla partidului, unde gasesti si pixul de rigoare.

Intrebarea care se pune – de unde bani ? Raspunsul ? Crede fiecare ce vrea, ca oricum nu o sa aflam niciodata. Sigur este ca si noi cetatenii platitori de taxe si impozite avem un „merit”.   😛

Carcotasii ar zice: bine, bine, dar de ce primesti ce-ti dau trepadusii partidului ? Pai as putea fi informat, daca nu as vedea ce este in pungi ?   8)

Concluzia ? Alegerea noului primar se va face si de asta data fara ca eu sa fiu prezent la urne. De ce ? Am o suma de treaba, duminica, toata ziua.   😀

Sper sa nu mai fiu nevoit sa suport alte 2 saptamani agitatia iscata in oras, pe la usi, prin curtea sau prin scarile blocului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: