Cum se vede protectia muncii la britanici

Am citit astazi un articol http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/872172/Protectia-muncii-a-cazut-si-a-murit/#  care ar trebui sa dea cel putin de gandit, in special factorilor responsabili cu politica manageriala din inspectia muncii, apoi tuturor angajatorilor si conducatorilor locurilor de munca din intreaga economie, indiferent daca este privata sau de stat.

Este un exemplu clar asupra modului cum se vede, din afara tarii, activitatea de protectia muncii desfasurata pe santierele de constructii din Romania si nu numai.

Orice alte comentarii din partea mea ar fi inutile. Se va intampla ceva concret, in folosul lucratorilor, in inspectia muncii, din Romania ? Eu unul inca sper.  8)

De ce nu ar fi posibila si la noi responsabilizarea in egala masura a angajatorului ca executant de lucrari, simultan cu a angajatorului ca beneficiar al acelor lucrari, in cazul producerii unor evenimente deosebite ? De ce amenzile contraventionale si respectiv amenzile penale, aplicate de catre organele competente, nu ar trebui sa se raporteze la cifra de afaceri sau la profitul firmelor care inregistreaza accidente de munca ? De ce angajatorul, ca persoana fizica, nu ar putea plati din buzunarul propriu (acelasi unda baga profitul firmei), pentru deficientele de organizare in conducerea propriei firme ?

Este adevarat, ca este nevoie si de competente profesionale, pe masura, pentru cei care verifica, coordoneaza si supravegheaza activitatea de protectia muncii.

Pe cand si la noi, existenta unor organizatii interne – similare IOSH din Marea Britanie, care sa poata purta discutii profesioniste – schimb de pareri si impresii, cu reprezentantii unor organisme similare, din UE ?

Nu as vrea sa se scape din vedere ca expertul strain in „strategic risk management”, care isi da cu parerea in articol, asupra starii protectiei muncii, de la noi, este de origine romana si ocupa o inalta functie manageriala in organisme de profil, in Marea Britanie. Cum de stie el tot ce se intampla la noi si ce trebuie facut de urgenta, iar cei responsabili, din tara, nu ?

Anunțuri

2 răspunsuri to “Cum se vede protectia muncii la britanici”

  1. fefe Says:

    frumos sait ! si folositor celor tinerele (inepatoare )

  2. Dan Says:

    La cati bani sunt necesari dupa un accident de munca merita investitii serioase in munca de prevenire dar cum romanul se pricepe la tot nu prea se implica decat dupa ce inevitabilul s-a produs.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: