Potrivite ca o manusa

Desi mi-am propus sa comentez cat mai rar posibil, ce citesc prin presa si aud pe le televizor, sunt anumite „vorbe – palavre – citate”, care imi atrag atentia, nu pot sa ma fac ca nu le aud sau nu le citesc, iar atunci cand „strang” mai multe, nu rezist tentatiei de a le „inflori” pe blogul personal.

Intotdeauna am fost de acord ca patriotismul este instrumentul utilizat de catre politicieni ca sa manipuleze poporul, iar televizorul este echipamentul lor de munca preferat.

Nu pot sa nu fiu de acord ca statul este slab, prost administrator, abuziv, actioneaza arbitrar si de prea multe ori iresponsabil, statul este captiv si incearca sa se elibereze pentru a nu deveni complice.

Statul nu colecteaza suficient, impozite si taxe de la firmele „prietene”, ii premiaza pe „clientii” politici cu contracte grase, nu se impune suficient institutiilor statului pentru a-si faca datoria. Nu exista o coerenta in politica economica si financiara, cu toate ca guvernantii incearca sa ne faca sa credem tocmai contrariul.

Statul se complace in ajutoare pentru anumite categorii de cetateni, defavorizati social, financiar si economic. Salarizarea este deficitara, avem preturi ca in UE, salarii si pensii ca la noi.

Exista riscul enorm sa asistam la triumful anarhiei asupra ratiunii, in conditiile existentei unui stat paralel, neligitim, insa functional pentru oamenii avuti care dirijeaza de fapt totul, inclusiv pe politicienii aserviti si stipendiati en gross.

Am facut o ierarhie a vorbelor de duh spuse de catre politicieni, scrise de presa sau promovate cu insistenta de catre toate televiziunile (apropo, de ce ar trebui sa avem zeci de programe, daca stirile sunt aceleasi, trase la indigou, nu difera decat ordinea in care sunt spuse de catre crainici).

Locul 1 – anonim la tv – Tumbe de campanie electorala. Geoana se joaca cu lopatica mare in nisip (se face popular printre copii care se joaca deocamdata in parc, dar cand va ajunge el presedinte… poate il voteaza), Boc trage suturi la poarta (vrea sa „recruteze” sportivi pentru partid), Antonescu bate matanii in biserica (se pune bine cu biserica, ca doar este la moda in randul tuturor politicienilor), Basescu face vizite si vinde blana ursului din padure (apropo la reactorul francez care va fi achizitionat de catre Romania, la o data nespecificata, pentru noua centrala nucleara care se va construi candva).

Locul 2 – Traian Basescu – In copilarie ma distram punand fosfor de la chibrituri pe sinele de tramvai. Frumoasa distractie, mai ales cand presedintele nostru declara in continuare ca a fost totusi un copil care nu a iesit din limitele normalului. Normalitate in viziunea domnului presedinte se cheama ca este daca critici guvernul si ii bagi numai strambe, daca legile promulgate nu se aplica, desi Curtea constitutionala le-a declarat constitutionale, daca populatia saraceste continuu, iar profitorii tranzitiei se imbogatesc in continuare fara limite, iar justitia doar se face ca „ii prinde pe infractori”. Nu este suficient doar sa critici si sa atragi (cica) atentia, trebuie sa si faci ceva vizibil pentru cetatean, nu doar sa arunci cu vorbe. Evaziunile fiscale se inmultesc, hotiile devin ceva obisnuit, lipsa de reactie a autoritatilor devine cronica. Nu riscam cumva ca blazonul prezidential sa devina simplu afisaj pentru pitziponcismul si cocalariatul roman, daca doar reprezentantii acestor curente sunt mai mereu promovati prin presa scrisa si vorbita ? 

Locul 3 – Crin Antonescu – E umilitor cum Basescu se prostitueaza electoral pentru un pumn de voturi. Nimic nou in goana dupa voturi, numai „discursul elevat” al adversarului politic difera de aprecierile celorlalti adversari. Saracele „meseriase” au ajuns sa fie amintite pana si in vorbele politice. Sa fie vorba de meserii inrudite – politica si prostitutia ? La noi, cel putin asa pare, mai ales in cazul „migratorilor politici”.

Imi doresc fete noi in politica, politicieni care sa nu puna pe primul plan interesul si imbogatirea lor personala. Doresc sa facem pasi vizibili spre normalitate economica si financiara, saracii sa fie protejati cu adevarat, nu doar tratati precum cainii vagabonzi, sa existe locuri de munca suficiente pentru toti tinerii, pentru a nu mai fi nevoie sa emigreze in cautarea unui statut social normal. Vreau prea mult ?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: