Pazea guvernanti !

Citeam cu cateva zile in urma o stire de presa – „o banda de pensionari” a rapit in Germania, a sechestrat si a torturat un consultant financiar, dupa ce individul le-a pierdut 2,5 milioane de euro, in timpul crizei financiare.

Daca in Germania unde 90 % din pensionari sunt privilegiati si isi permit sa traiasca nu decent, ci bine, din pensie (fara a fi nevoiti sa astepte pomana guvernantilor), apeleaza la masuri extreme, ce ar trebui sa faca pensionarii romani (80 % dintre ei traind sub pragul de saracie, 10 % oarecum multumiti – avand si alte venituri din munca prestata suplimentar, 5 % – printre putinii beneficiari care au si pensie conforma cu munca prestata, fara a avea nevoie sa primeasca ajutor de la terti – rude apropiate, 5 % – alesii, cu pensii speciale – huzurind) ?

Ce ar trebui sa mai faca pensionarii romani, pacaliti la Caritas, la SAFI, la FNI, la FNA, etc. ? Cum sa mai protesteze ? Ce forme noi, de protest, sa mai imbrace nemultumirea lor ?

De ce sunt vinovati guvernantii, pentru pacalirea pensionarilor si a celorlalti cetateni, de catre  profitorii tranzitiei ? 

Guvernantii au pastorit aceste nemernicii, prin lipsa lor de reactie, prin profit personal imens, prin neluarea de guler si de piept a celor care au devalizat economia, care au furat si au indesat in propriile buzunare, care au profitat de naivitatea romanilor in ale economiei de piata si in ale finantelor.

Guvernantii, prin populismul lor ieftin, promit in campanii electorale cate in luna si in stele, iar ulterior dau inapoi (invocand criza economica), ba chiar incearca sa mimeze uimirea, cand sunt luati la intrebari, de catre alegatori.

Campionul ipocriziei, fara frontiere, ramane presedintele nostru actual.

Ti se face scarba cand auzi politicieni care deplang situatia cetateanului sarac si cocosat sub birul taxelor si al impozitelor, inventand o noua forma de „ajutoare sociale” – un nou os de ros pentru prostime si doar atat.

Te apuca furia cand vezi cum politicienii de la centru, prin cozile lor de topor, locale, pun la cale tot felul de afaceri in folos propriu, sub valul negru al interesului cetatenesc. Toata lumea stie si carteste, pe la colturi. Presa maraie si musca doar de forma, numai de acolo de unde nu este vorba de implicatii majore. Justitia se face ca face dreptate.

Noi cetatenii de rand, scarbiti de politicieni, ne impacam cu starea asta de lucruri. Oare de ce ? De ce glasul nostru nu este luat in seama ? De ce suntem mintiti si tavaliti prin mizeria politicii ?

Nu cred ca o participare masiva a cetatenilor la vot ar putea schimba cumva lucrurile actuale. Oferta politica actuala este limitata doar la interesul personal al protagonistului politic.

Stirea se incheia asa – pensionarii germani obtinusera banii prin foloase necuvenite ?!

Cum ar putea fi catalogate castigurile (dupa care li s-a calculat pensia) obtinute la noi, de fostii securisti, militieni, activisti de partid, etc. – toti  „profesionisti” ai gargarei, minciuni si pupincurismului, ai trasului cu ochiul si urechea,  povestitori consacrati ai „superioritatii” socialismului fata de capitalism ?

Sa fie si aceasta intamplare, tot o forma de democratie europeana, care la noi nu a prins inca radacini ? Chiar as indrazni sa spun, democratie, la care inca noi romanii nu avem acces. 😕

Atentie guvernanti ! Va fi riscant pentru voi, cand vi se va pregati ceva. 8)

De fapt si de drept – de ce nu si asa ? Adica cum au procedat germanii. Da, da, adica cetatenii aia responsabili cu razboaiele. 😯

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: