Ce vrea poporul suveran

Au trecut zilele campaniei pentru europarlamentare, pline de balbaieli, de hlizeli si de balacareli, clocotind de umor caracteristic – de factura indoielnica, propriu celor care se multumesc cu promisiuni desarte si nu-i mai intereseaza apoi ce se intampla cu ei.

S-a sfarsit parada candidatilor pe la televiziuni. Nu am aflat mai nimic nou, despre rolul europarlamentarilor romani, ce au ei de gand sa faca in parlamentul european, la ce sa ne asteptam noi muritorii de rand de la aceasta Europa unita (in folosul cui, de fapt ?).

Am asistat la rafuieli politice interne, fara nicio legatura cu europenii, cu bunastarea uniunii, cu scopul si necesitatea unificarii efortului tuturor membrilor uniunii.

Am aflat doar cat ne costa un europarlamentar. Am aflat cum ne comportam noi romanii, ca niste straini care au ceva de impartit, ca niste caini turbati, pusi pe harta, care latra, isi arata coltii si traiesc numai pentru a musca din cel de alaturi (desi ar trebui sa reprezinte aceleasi interese, ale romanilor,  prin medii politice europene).

Nu-i cunosc personal, pe reprezentantii alesi. Doar ii vad pe la televizor si-mi fac o parere. Nu au nicio aplecare, ca au ajuns la ciolan, prin votul unei minoritati. Nu-i intereseaza de ce cetateanul nu a iesit la vot. Se intrec doar in declaratii anoste, despre cine a castigat alegerile.

In realitate, cred ca poporul suveran vrea cu totul altceva. I se va implini vointa vreodata ? Greu de raspuns.

Am cules cateva aspecte, facute publice prin presa, poate ma voi lamuri, eu insumi, intr-un viitor apropiat, cat de aproape suntem de Europa, de lumea civilizata, de cei care pot aspira la mai bine pentru ei si familia lor.

Baba Veta Costache din Focsani a cerut primarului autorizatie pentru a cersi legal. Nu-i mai ajunge pensia sa traiasca, nu decent, pur si simplu sa traiasca. Daca nu primeste autorizatie, cere sa fie eutanasiata. Cum s-o fi simtit marele politician, aflat vremelnic pe scaunul de primar, cand a primit o astfel de cerere ? In nimicnicia lui de om politic o fi facut ceva pentru baba Veta ? Sau a preferat sa mai puna niste borduri sau pavele pe trotoarele pe unde calca el, in drum spre sedinta zilnica de partid, nu cumva sa-si zgarie pantofii de 200 de euro ?

Copii de la o gradinita din Sf. Gheorghe i-au cerut primarului audienta. Erau curiosi sa vada si ei cu ce se ocupa un primar, de ce ei nu au caldura in clase, wc-ul este plin de igrasie, iar jucariile sunt rupte si invechite. Cred ca voiau sa-i puna si intrebari cu talc: iubeste copii, are copii, are parinti, la ce-i trebuie microfoane in sala de consiliu, de ce se cearta mereu consilierii in sedinte, etc. Primarul le-a dat carti cu povesti si poezii, dulciuri si creioane colorate. Copii voiau de fapt o cresa si o gradinita moderna, curata, cu educatoare bine platite si in numar suficient, ca sa aiba grija de ei. Vor si ei sa ajunga primari, candva. Voiau probabil sa invete de mici, ce sa nu faca pentru concetateni, pentru a fi alesi primari.

Un batran de peste 80 de ani s-a dezbracat gol, intr-o sectie de votare, din Bucuresti. Membrii comisiei de vot s-au amuzat, jandarmii au intervenit si l-au amendat pe batran. Nu l-a intrebat nimeni de ce a ales aceasta cale de protest ? L-au trimis la psihiatrie, ca sa-l testeze medical. Politicienii nu si-au pus niciun moment intrebarea, ce pensie o avea batranul dupa 40 de ani de munca, cum se simte batranul mintit periodic de catre guvernanti ca i se vor acorda in sfarsit, drepturile la pensie, pentru anii munciti in conditii grele de munca, in gr.I-a.

La ce sa ne mai asteptam, noi cetatenii pacaliti de catre politicieni in „n” cazuri ? Ne asteapta in toamna o noua pomaniada, ca doar ne alegem presedintele. Ce daca actualul presedinte emana mai mereu, doar halena bahica ? Ce daca femei bune de gura, cu chef de trancaneala politica, ne vor reprezenta prin foruri europene ? Ce daca nepotismul romanesc va fi prezent si el, in parlamentul european ? Ce daca inculti, impostori, corupti, mincinosi si „pacalitori de profesie”, ne vor reprezenta si ei in Europa ?

Sa se invete minte Europa si europenii, ca doar ei ne-au primit in randul lor, nu-i asa ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: