Blatex se razbuna

Prea multe minuni se intampla de ceva vreme prin fotbalul autohton ca sa nu-mi dau si eu cu parerea.

Sa se fi pus DNA-ul cu raul pe marii aranjori, pe blatisti ? Om trai si om vedea. Ceva semne ar cam fi. Este un proces pe rol cu transferurile, se sapa adanc prin comisii, se cerceteaza banii miscati prin federatie, pe la liga sunt ceva controale fiscale. Mereu iese cate ceva la iveala. Daca o sa apara si condamnari, judecatorii si procurorii au rupt gura targului, s-au salvat momentan de la trasul in teapa presei, isi pot continua taraganarile inca ceva vreme.

Ce este de fapt fotbalul romanesc, care face deliciul presei si al momarlanilor ? Bani negri, smecherii, aroganta, „dansuri din buric”, interviuri anapoda ale „oamenilor de fotbal”, glumite de multe ori nesarate, dar uneori chiar delicioase, a la Mitica Corleone, „alinturi” ale presei cu iz de mahala indreptate catre fotbalisti, amante si pipite frumusele/ planturoase/ cu piciore lungi pana in gat, dar sarace cu duhul de cele mai multe ori, manele si dedicatii muzicale hazlii, de la niste interpreti parati, de muzica, de profil.

Se practica invidia, ura fata de adversar, ranchiuna si fanatismul extrem, toate avand drept unic scop – sa moara si capra vecinului.

Ce mai intalnim ? Blaturi si aranjamente, compensatii si reciprocitati (penale), pile si relatii la toate nivelurile.

Mai marii fotbalului fac promisiuni desarte, dau asigurari fara acoperire competitionala, in fapt doar un foc de paie si un vedetism rau inteles si promovat.

In realitate este vorba de incultura, marlanie, evaziune fiscala si alte hotii nedovedite, insa sau poate, inca.

Sa fi venit si vremuri mai calme, cat de cat normale ? Dinamo fara Corpodean da chix si iese din lupta pentru titlu. Steaua se face de cacao cu transferurile facute de catre patron. Rapid se zbate in datorii si ia plasa si ea cu multi straini pe care ii are in lot. CFR ori s-a cumintit (nu mai umbla la „felicitari”, de frica), ori cam aceasta este valoarea lotului, chiar daca s-au bagat multi bani (cati dintre ei or fi obtinuti prin munca la negru practicata in firmele de constructii ale patronului ?). Timisoara are probleme cu antrenorii sau patronul nu prea stie de fapt cum sa vrea.

Cine greseste ? Presa, antrenorii, investitorii/ patronii, conducatorii de club, liga si federatie, suporterii adevarati care iubesc fotbalul ?

Despre performante nu prea avem ocazia a citi/ auzi/vorbi, prea des. Niste semnale pozitive ar fi. Daca in afara de bani, se munceste cu daruire, se investeste forta si spirit de competitie, apar si rezultate. Un exemplu ar fi Urziceniul, care de ce nu ar fi campioana ? Nici cu Brasovul nu mi-e rusine. Ce o sa faca prin Europa este alta mancare de peste. De ce sa nu incerce marea cu degetul ?

Ce s-ar mai putea face ? Sa ramana in seria I cel mult 12 echipe, pentru concentrarea valorilor si asa destul de putine. Sa ne lase strainii adusi pe bani multi si care numai DVD-ul este de ei. Sa promovam tinerii nostrii talentati si sa nu-i mai vindem ca pe gogosi, la cluburi din afara, pe bani putini, dar pe bani multi in buzunarele impresarilor. Un aer de schimbare prin federatie, prin liga si prin cluburi ar fi de preferat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: