Catelusi in lesa

Politica damboviteana face valuri mai mereu, naste uneori cutremure de presa si incita permanent pe alegatorul credul la scandal in public.

Cand primul om in stat recunoaste public (zambind sarcastic, ironic sau inconstient – cine mai stie) ca avem o clasa politica care poate guverna Romania in orice conditii (adica – lasa ca merge si asa, oricum fraierii tot pe mine o sa ma voteze), te intrebi – ce rost are sa mai te deplasezi la vot si sa-ti strici duminica, in loc sa iesi la iarba verde, la un mititel si o bere.

Batalia pentru ciolanul european (parlamentul european) si pentru ciolanul prezidential se poarta cu mijloace primitive (ca doar asa „recomanda” consilierii straini, ca sa priceapa tot marlanul de alegator – prostit, inselat, amagit si desconsiderat, de catre politicieni, de nenumarate ori, in ultimii 20 de ani).

Politicienii nostrii se remarca prin iubire cat mai zgomotoasa si mai nerusinata, de tara. Politica de bodega practicata, are tot mai multi adepti. Ticneala politica atinge pe tot mai multi romani, iar „progresul financiar” in interes propriu devine tinta de capatai a tuturor politicienilor.

In dezbatere publica s-a lansat tot mai insistent conceptualizarea prostiei. Pare a se fi format un club, in care adeptii sunt destul de numerosi, practicantii destui, iar membrii plini si membrii corespondenti ai clubului prostiei, cu tenta politica evidenta, incep sa devina dominanti. Oare de ce prostia nu doare si nu face victime ? Am avea si noi romanii multi „eroi”. Recunoasterea europeana a prostiei politice la romani ar putea deveni letala pentru alegatori si pentru „alesii” neamului. 

Nu pot sa nu remarc uitatura taioasa, razbunatoare, cu incarcatura de buzdugan cu zeci de peceti si ghinturi de otel, de rau agur (pentru cei carora li se adreseaza), cand presedintele nostru „analizeaza” public, declaratii ale adversarilor sai politici si fiind in public trebuie sa se exprime oarecum decent si nu in stil marinaresc, asa cum este obisnuit domnia sa.

Cum nebunia electorala cuprinde tara, cum lansarea de candidati, cu surle si zurgalai (pe banii nostrii – prin primarii, in loc ca acesti bani sa fie alocati pentru binele cetateanului), se face de catre partide prin toate marile orase, nu pot scapa momentul si lansez

Ierarhia – Catelusi (maidanezi politici) in lesa.

-Locul 1 – Traian Ungureanu si Cristian Preda. Fac parte dintre intelectualii presedintelui. De prea multe ori au „percutat” la comanda – aport, a sefului lor spiritual si s-au repezit cu coltii, muscand de unde apuca, din inamicul politic indicat de sefu, pentru a-l demonta public (sau asa au domniile lor impresia), pentru a nu fi recompensati cu locuri eligibile pe lista de partid, pentru europarlamentare. Cel putin nu mai pot „sa se dea mari” ca nu sunt oficial, inregimentati politic.

-Locul 2 – Mircea Geoana si Marian Vanghelie. Incep sa devina „gurile de tun”, cele mai acide, ale tatucului de partid – fostul presedinte Ion Iliescu, bunicuta PSD, ganditorul si aranjorul, uns cu toate alifiile politice. Se erijeaza in vasnici purtatori de maxime proletare, cu iz de capitalism de cumetrie, chiar daca mijloacele lor de exprimare difera, destul de vizibil, de altfel. Scopul scuza mijloacele, zice o „vorba ciocoiasca”, din batrani. De multe ori, insa, ambii discipoli ganguresc filial, in palma marelui facator in ale politicii. 

-Locul 3 – Ludovic Orban si Crin Antonescu.  Alura de duri ai PNL nu-i impiedica sa accepte a fi sponsorizati (din umbra sau poate nu) de Dinu Patriciu, omul responsabil cu finantele in partid si de Catarama, omul cu ideile de serviciu pentru a indemna electoratul sa contribuie masiv, nu numai cu prezenta, ci si cu obolul (vezi SAFI), la campania liberala.

-Mentiune – Elena Basescu, Vadim Tudor si Gigi Becali. Trei doamne si toti trei, a tunat si i-a adunat. O sa ne reprezinte cu cinste, infantilism politic, nepricepere economica si abureala financiara, dar cu multa manie proletara, in Parlamentul European. Ce s-ar mai bucura Ceasca, ce s-ar mai hlizi si ar chicoti academiciana, daca nu i-ar fi doborat o rafala de pistol automat !

Se spune ca fiecare popor are politicienii pe care si-i merita. De ce nu s-ar infirma prorocirea ? Suntem in stare, noi romanii, sa luam astazi atitudine ? Nu prea cred. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: