Bunavointa guvernantilor

O vorba romaneasca, din popor, zice: cap ai, minte ce-ti mai trebuie. Nu stiu la ce s-o fi referit cel care a lansat vorba, pe piata, dar astazi politicienii nostrii scumpi si dragi se intrec in aplicarea sa.

Nici nu s-a incheiat bine perioada campaniei electorale, plina numai de miere si de promisiunile populiste ale vasnicilor nostrii politicieni si a tatucului din fruntea statului, erijat in cainele de paza al democratiei romanesti, ca de 2 luni asistam permanent, la scremerea actualei guvernari pentru a naste un buget, printre „prioritatile” lor reale – impartirea ciolanului cat mai „echitabil” (pentru partide, clienti politici si „gugustiuci” ce pupa mana stapanului platitor, la simpla comanda a acestuia: so pe el !).

Guvernantii se intrec in libidinosenii politice, si in acuze care nu se mai sfarsesc, la adresa partii adverse. Au scos la iveala, castiguri si pensii incredibile, de care beneficiaza astazi, actuali si fosti salariati la stat. Culmea nesimtirii politice ar fi daca ar si crede politicienii nostrii ca poporul acesta chinuit, cu care se sterg la fund de 20 de ani si nu numai, ii poate crede ca nu au stiut dintotdeauna de aceste inechitati sociale. Pai nu sunt putini acei dintre actualii politicieni, care sunt beneficiari ai acestor pensii imense, ca vasnici fosti servitori si aparatori ai camarilei ceausiste, in trecutul nu prea indepartat. La cresterea salariilor si pensiilor anumitor categorii de cetateni (doar pentru a se putea amesteca mai usor si mai eficient in activitatile acestora), prin legi speciale, au contribuit si multi dintre actualii ministrii.  De o lege a salarizarii, aceeasi, pentru toti bugetarii, se discuta din anul 1991. Despre inechitatile dintre diversele categorii de pensionari, se discuta de prin anul 2002. Este adevarat ca discutiile se poarta doar la nivel propagandistic, doar pentru aburirea electoratului credul, fara a avea vreo finalizare legislativa.

Astazi, politicienii aflati la putere si mecena din fruntea statului ne indeamna sa strangem cureaua, sa fim solidari cu cei nepastuiti de criza (o fi vorba si de C. Paunescu – groparul Bancorex, pe care il vedem la inaintare, in ultimele zile, tet a tet cu presedintele tuturor romanilor ?), sa nu mai vrem pensii si salarii majorate, ba chiar salariatii sa mai renunte la sporuri (s-au ingrasat prea tare, nu, de atata trai bun ?). Cu alte cuvinte sa nationalizam pierderile suferite de cei bogati, ca si cum noi sarantocii acestei tari am fi profitat si noi de privatizarea profitului de catre aceeasi „sarantoci”, imbogatiti peste masura, din afaceri cu statul si din inselarea cetateanului simplu.

Cireasa pe tort a pus-o liderul PSD, care intr-o declaratie facuta unei reportere, care ii infigea microfonul in gura, a promis ca cetatenii cu salarii si pensii mici ar putea beneficia de bunavointa guvernantilor. Ce or fi alea pensii si salarii mici ? Ce o fi intelegand acest lider de conjunctura al unui partid, prin bunavointa guvernantilor ? S-a trezit vataful din domnia sa, care desface pentru 10 minute, botnita de la gura amaratului care strange strugurii boierului, ca sa inghita si robul de pe mosie, cateva boabe de strugure, pe nemestecate ? S-a trezit cu barda in mana, El lidero care  imparte ciolane celor care nu prea il asculta si bucati babane, celor care il lingusesc si-i canta in struna ? Prin ce  se deosebeste bunavointa actualilor guvernanti de bunavointa lui Ceasca, din 21 decembrie 1989, care promitea parintilor disperati, care nu mai stiau cum sa se descurce in cresterea copiilor, marirea alocatiei pentru copii cu 50 de lei ?

Cand vor intelege acesti politicieni imbuibati, aparuti ca ciupercile dupa ploaie, dupa 1989, ca ei sunt in slujba poporului si nu invers ?

Cand vom avea noi cetatenii, de ales, dintre adevarati slujitori ai neamului, pe cei mai buni cu adevarat si a nu fi nevoiti sa votam raul cel mai mic, pe care il sesizam ? Se poate face ceva in acest sens ? Trebuie sa importam politicieni, economisti, finantisti, inspectori, din strainataturi ? Ar putea fi o solutie.

Pana cand vor mai insista acesti politicieni ai natiei, sa vanda gogosi la cofetar ? Nu pare a le fi prea frica de o noua iesire in strada a celor nemultumiti. Pe ce se bazeaza oare ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: