Puterea la Lolek si Bolek

Asa cum banuiam inainte de alegerile parlamentare, putinii cetateni care s-au deranjat pentru a se prezenta la urne, au votat ceva si la finalul impartelii a iesit altceva. Ii reprezinta actualii parlamentari, pe cetateni ? Greu de crezut.

In prezent parcurgem o perioada plina de ridicol si amuzament, de taifas politic prelungit. Se imparte ciolanul. Fiecare sef de organizatie de partid are clientii sai, presedintele partidului are si el guri de hranit, iar presedintele tarii are insa acolitii sai. Cum se impaca capra cu varza ? Vom vedea, cand se va instala noul guvern. Cum se va descurca acesta ? Nu-mi fac iluzii ca sa nu am deziluzii. Cum vor rezolva guvernantii promisiunile facute in campania electorala ? Programul de guvernare pe 4 ani, publicat de presa, arata strategia de urmat: tergiversare prin omisiune, impartirea ciolanului pana la cele mai mici oscioare, cresterea birului public al statului aflat pe umerii cetateanului, gargara multa, filozofie cat incape, etc. Oricum, daca se vor aplica spre sfarsitul anului 2009, majorarea salariilor profesorilor cu 50 % si recunoasterea dreptului la un trai decent, pentru pensionarii care au lucrat in grupa I si II de munca, se vor face numai la presiunea sindicatelor, in urma unor manifestatii prelungite in strada, cu proteste brutale si alte noi promisiuni. Nimic nou, de altfel. Va fi totusi interesant, in conditiile in care 2009 este an electoral pentru alegerea presedintelui tarii.

Acest concubinaj politic pervers care se contureaza nu poate aduce ceva bun pentru cetatean. Nu poti sa scuipi ani de zile peste fata adversarului politic, pentru ca la momentul unei intelegeri impotriva firii, a rivalilor politici, dictate doar de dragul puterii comune, adversarii sa-si dea mana si impreuna sa pupe dulce, mana conducatorului suprem. As vrea sa ma insel. Nu doresc sa mai vad hrapareti, tradatori si plimbareti politici. Sunt iritat de gargara politica, facuta cu surle si zurgalai, de ciorovaielile politice, de mascaricii politici demni numai de scarba (vezi hilarul tablou dintr-0 emisiune tv, care a facut inconjurul lumii, cu aruncatul paharului cu apa, reciproc, in fata, intre presupusa doamna Constantinescu – ciocu mic si presupusul domn Marinescu – bideu). As dori sa dispara toti filfizonii politici, gen fante ofilit, precum si inventatorii unor propuneri legislative absurde. Sa nu mai apara in viata politica ambalajele stridente sau cele urate, precum merele deshidratate sau prunele uscate. O fi posibil ?

Se contureaza un adevarat cimitir al alegerilor ulterioare, atat pentru parlament cat si pentru presedinte. Datul politic in bobi, alba neagra in politica, ma iubeste nu ma iubeste, vor fi principii de baza aplicabile in viitorului politic al tarii ? Se pare ca da, daca nu se schimba esential, cat mai grabnic, ceva, in folosul cetateanului. Romania muta, in prezent la 60 %, se va indrepta rapid spre 75-80 %. Se va ajunge sa se voteze intre ei, numai pentru ei. Poate asta se si doreste.

Imi amintesc de cazatura lui Boc, de pe scena, intr-o emisiune TV. Fac imediat legatura cu zicala populara – orice sut in fund inseamna de fapt un pas inainte. Traseul politic – goarna lui Basescu, primar de Cluj, prim ministru si de ce nu candidat la presedintie, dupa 2014, poate fi o cariera politica remarcabila. 

Nu cred ca trebuie sa amintesc cine este Lolek (cel mai inalt) si cine este Bolek (cel mai rotofei). In curand vor rula pe ecrane, in reluare, timp de cel putin 4 ani (zic ei), noi si noi episoade din faimosul serial pentru copii si nu numai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: