Alta gaselnita guvernamentala

Ultima rasuflare urat mirositoare a asa zisei guvernari de dreapta, pastorite de PNL se afla pe site-ul ministerului muncii. Este vorba de un proiect de ordonanta de urgenta prin care se urmareste o noua pacalire a pensionarilor.

Motivatia ca prin promulgarea Legii nr. 218/ 2008 si adoptarea in paralel a OUG nr. 100/ 2008, ambele referitoare la recalcularea pensiilor celor care au lucrat in grupa I si II de munca, se creaza un precedent, cu aceeasi problematica, dar reglementata sub forme diferite, pentru modificarea art. 78 din Legea pensiilor nr. 19/ 2000 si consideratia ca activitatea care trebuie desfasurata in cadrul caselor judetene de pensii necesita o logistica speciala si presupune o procedura complexa de lucru, lucru care ar putea crea disfunctionalitati, nu au acoperire sociala si sub nicio forma aprobarea acestei noi ordonante nu este in folosul pensionarilor.

Unicul scop, real, al acestei ordonante este decalarea termenului de aplicare a Legii nr. 218/ 2008 de la data de 01.01.2009 pentru toti beneficiarii, la data de 01.01.2010 si atunci trunchiat, urmarindu-se si o diminuare considerabila a drepturilor pensionarilor, prin amestecarea celor doua acte normative. De ce oare parlamentul nu a abrogat OUG nr. 100/ 2008, pentru cei care intrau in recalculare dupa data de 01.01.2009 ? Oare Decizia Curtii constitutionale nr. 1092/ 15.10.2008 conform careia legea de recalculare a pensiilor este constitutionala, nu are efect si asupra inca actualului guvern ?

Oare nu este destul, ca prin recalcularea pensiilor, in noiembrie 2005, pensionarilor care au lucrat in grupa I si II de munca, li s-a furat din punctajul, cu care au iesit la pensie, anterior datei de 01.04.2001 ? Le este frica actualilor guvernanti, vinovati de modul defectuos de recalculare a pensiilor, in 2005, ca vor urma cateva mii de procese civile, ca litigii de munca, prin care pagubitii vor solicita si drepturile cuvenite pentru perioada noiembrie 2005 – 01.01.2009, precum si daune morale, celor vinovati de bulibaseala creata ? De regula, de ce ti-e frica nu prea scapi. 

Guvernantii nu se lasa nici pe ultima suta de metrii. Ce vor sa dovedeasca ? Alegerile au trecut. PNL-ul desi se bucura de rezultat (cica vor participa in continuare la ciolan), eu personal cred ca au primit o palma, cu pumnul, de la alegatori, fiind agreati doar de cca. 1 milion de cetateni, care probabil majoritatea respecta traditia familiei si voteaza ca atare. Este problema lor, eu doar comentez cifrele si actiunile guvernului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: