Minciuna sta cu guvernul la aceeasi masa

Pensionarii sunt plansi pe toate drumurile de catre politicieni, numai atunci cand se apropie alegerile. Politicienii au nevoie de voturi, ca sa-si continue afacerile si „somnul” din parlament, iar pensionarii, majoritatea dintre ei, mai creduli din fire (o fi vreo lege nescrisa care ii amageste pe unii oameni, o data cu inaintarea in varsta, mai stii ?) sau cel putin asa cred politicienii, sunt masa de manevra preferata.

Cum si pensionarii au inceput sa nu mai creada orice gogomanie politica, guvernantii au recurs la „pomeni” pe ultima suta de metri. De aici a inceput sa se aprinda „raca” dintre guvernanti, opozanti politici, presedinte, diversi „aserviti de serviciu” ai celor amintiti anterior.

Haz de necaz. Nu stiam de ce nu mai apar cupoanele de pensie, desi pensiile au intrat pe card.  Astazi postasul a adus in sfarsit, cupoanele de pensie.

Surpriza nr.1 – Pentru sume ce depasesc 1.000 lei, pe langa impozit (16 %), pensionarii au constatat ca le-a fost retinuta si cota pentru asigurari de sanatate (5,5 %). Parca guvernul zicea ca a marit pensiile cu 20 %. Pai impozitul plus CASS (21, 5 % din marirea de pensie) care se iau, nu se dau (chiar daca figureaza statistic la marirea de pensie) intra cumva in buzunarul pensionarului ? Nu am auzit niciun „gurist’ guvernamental sa fi zis ceva de impozit si CASS, care se iau din marirea de 20 % a pensiei. Bineinteles ca au „uitat” si de promisiunea facuta asociatiilor pensionarilor, de crestere la 1.500 lei a plafonului de impozitare pensii.

Surpriza nr.2 – Pe dosul cuponului, pensionarul a putut citi „maretele realizari” ale actualei guvernari: 20 % marirea punctului de pensie cu 3 luni mai devreme (se insista in minciuna, nu se zice nimic de retinerea impozitului si CASS-ului, desi pe fata cuponului apare altceva), majorarea pensiilor esalonat, de la 01.10.2008, pentru pensionarii care au lucrat in grupa I si II de munca (nu se aminteste nimic despre faptul ca beneficiaza numai cei care au lucrat mai mult de 5 ani, ca se introduc noi discriminari intre pensionari, prin aplicarea OUG nr. 100/ 2008 si neaplicare legii votate de catre parlament, dar contestate de catre guvern), majorarea valorii punctului de pensie de la 01.01.2009, conform prevedrilor Legii nr. 250/ 2007 (nu se spune nimic despre calculul bugetului de asigurari sociale pentru anul 2008, la un salariu mediu brut de 1.150 lei, iar in prezent salariul mediu brut depasesate 1.350 lei si a crescut permanent, inca din luna februarie 2008).

Pentru guvern nu conteaza daca isi face reclama electorala (sau asa spera, cred) prin cupoanele de pensii, fara sa dea bani din propriul buzunar, asa cum cere legea partidelor politice. Eu inclin sa cred ca si-a facut de fapt un deserviciu, recurgand la cuponul de pensie. Nu toti pensionarii pot fi pacaliti usor. Multi stiu inca sa citeasca si sa socoteasca, mai ales cand este vorba de unicul lor venit.

In OUG nr. 127/ 08.10.2008 de modificare a codului fiscal (aparuta azi in monitorul oficial) la art. 10 apare scutirea de impozit a persoanelor fizice, in anul 2009, pentru castigurile realizate din transfer de titluri de valoare !? Care or fi insa clientii politici, beneficiari ai acestei facilitati ? Cine sunt jucatorii pe bursa ? De ce trebuie ei „ajutati” ? Sunt necesare noi fonduri, pentru care campanie electorala ? A presedintelui, cumva ?

Asa ne furam noi romanii, caciula. Cine, pe cine pacaleste ?

Cred ca mai de graba este vorba de ipocrizie, de desconsiderarea cetateanului de rand, de bataie de joc la adresa muritorilor de foame din aceasta tara, de nesimtirea fara frontiere a clasei politice, indiferent de culoarea sa politica.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: