Despre cei 322

Printre „clientii” preferati ai presei se numara parlamentul in general, politicienii in special, presedintele, fotbalistii si presupusii oameni din fotbal, vedetele feminine/ fitele – pitipoancele, vedetele masculine inchipuite (altele decat fotbalisti, de regula cantareti) – cocalarii si cam tot ce este considerat kool (expresia chiar daca imi scapa, nu stiu sa o cataloghez, dupa standardele inalte ale celor care o folosesc in mod curent).  

Am crezut ceva vreme ca au aparut noi criterii, post decembriste, pentru a aprecia cum se cuvine un personaj mai mult sau mai putin cunoscut, cum ar fii – numarul de tatuaje, fusta cat mai scurta, pentru a se vedea cat mai clar chilotii de alta culoare, rotunjimile siliconate ale sanilor, tunsori care vor sa reprezinte diferite turnuri, creste de animale, scari de bloc, initiale de iubiti/ iubite, pantaloni lasati pe vine pentru a-ti etala la vedere noada paroasa sau tatuajul in forma de sfredel, etc. respectiv „balacareala” politica, scuipatul la distanta al adeversarului politic, „crosul” dupa imbogatire, cu final in vile, terenuri, conturi, masini, mai rar numarul de dosare facute de DNA – cat mai putine transformate in procese, etc.

Nu se mai pune in balanta intelectul, premiile la concursuri sportive sau la olimpiade scolare. De altfel nici nu ar fi timp, daca reporterii alearga permanent dupa senzational si daca se poate cu poze sau transmisii in direct, cat mai „dezgolite” de prejudecati.

Nu ca as fi eu vreun simandicos sau vreun rusinos. Am crezut intotdeauna in libertatea fiecaruia de a vedea ce-i place, de a se imbraca cum ii place, de a-si poci trupul cum crede de cuvinta. In acelasi timp nu pot fi de acord sa fiu bombardat zilnic numai cu lucruri pe care nu le agreez, care pentru mine nu conteaza si nu ma pot influenta in niciun fel.

Limbajul presei la adresa parlamentului (despre acest lucru vreau sa scriu azi) depaseste cele mai elementare limite ale bunului simt. Cui foloseste sa te referi la niste semeni de-ai tai cu cele mai abjecte cuvinte ? Cineva (nu-mi amintesc unde am citit exact) numea aceste cuvinte – dejectii/ laturi verbale aplicate oamenilor politici de catre latrai consacrati si platiti de mafie. Nu cred ca democratia inseamna libertinajul de expresie, promovarea „geniilor inchipuite”, reclama prin orice mijloace facuta nonvalorilor. 

Fara a-mi face vreo bucurie din asta sau a-mi aroga vreun merit, am adunat din presa expresii utilizate de asazisi ziaristi (evadati neprinsi inca, din smarcurile noroioase ale inculturii si ale limbajului de gang, in goana lor continua dupa audienta descreierata), la adresa parlamentului, a parlamentarilor. Multe din expresiile care vor urma au fost generate de acelasi inchizitor al politicii romanesti – presedintele nostru, in hinghereala sa continua cu politicienii romani.   

Chiar daca scrierea in continuare a acestor expresii la adresa parlamentului si a paralmentarilor imi repugna profund, totusi le voi insira de-a valma, fara niciun comentariu, in speranta ca intr-un viitor apropiat nu voi mai fi pus in situatia de a le citi (scrise in acelasi stil) in presa si transcrie.

-haita celor 322 de afaceristi fara scrupule, smenari, smecheri si vicleni, care paraziteaza economia nationala,

-formatiune tip gaura neagra de energie,

-adunatura de plutocrati, talhari ai democratiei,

-trupa de degenerati, impostori si ignoranti, 

-utilizeaza delapidarea electorala (cand au votat suspendarea presedintelui),

-trantesc votul refuzand sa se pronunte (cand nu supun la vot ce vrea presa, societatea civila -?!, presedintele),

-scuipa intre ochi justitia (cand nu voteaza ce zice DNA),

-excrocheaza natiunea, transformand votul din garantie de imunitate in avorton hidos,

-albeste prietenii politici prin reactii malitioase,

-vor sa faca de petrecanie procurorilor DNA,

-utilizeaza in comisii, la audieri abjectia prietenoasa,

-utilizeaza vot violat in plen,

-dopeaza abitir, prin vot, candidatii la diferite functii (cand refuza sa aprobe acele candidaturi sustinute prin campanii de presa, dirijate politic).

 Expresiile pot fi utilizate in orice proces civil intentat de catre cei carora li se adreseaza (daca ar avea verticalitatea necesara), luand la „frunzarit” colectiile ziarelor, pentru a afla pe cei care le-au folosit si pentru a-i cita la bara, ca invinuiti in proces de calomnie. Utilizatorii acestor expresii ar fi obligati de justitie sa probeze cele afirmate in scris, chiar daca din codul penal a fost scoasa calomnia. Poate asa s-ar face si ceva pasi inainte spre civilizatie, s-ar progresa in justitie, s-ar autoelimina din presa lingaii politici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: