Pacaleala guvernantilor continua

La apropierea alegerilor, inventivitatea guvernantilor atinge noi culmi. Nici vechile practici ale fostilor guvernanti nu sunt uitate, daca ele dau impresia populista ca statul se intereseaza de cetatean.

Ministerul de finante si ministerul muncii sunt cele mai inventive. Ministrii apar in fata natiunii si se bat cu pumnii in piept de cum sunt ei „macinati” de viata grea pe care o duc unii pensionari (cei pensionati la gramada dupa Legea nr. 19/ 2000, nu pensionarii beneficiari ai unor legi speciale) si unii salariati (cei cu salariul minim pe economie).

Nu au o evidenta clara a veniturilor, pe categorii de pensionari si nici pe categorii de salariati.

Iata cum se preocupa statul:

Marirea pensiilor, de la 01noiembrie 2008, ca urmare a dezvoltarii economice si a unei economii la bugetul asigurarilor sociale este de fapt o noua gogorita, o minciuna tipica a guvernelor postdecembriste, indiferent de culoarea lor politica.

Cresterea aberanta a preturilor nu poate acoperi nicio marire a pensiilor si nivelul de trai al pensionarilor va scadea in continuare.

De unde sunt de fapt banii ? Bugetul pe anul 2008 a fost calculat la un salariu mediu brut subevaluat 10 luni din an (valoare 1.550 lei), iar salariul mediu brut actual este de 1.700 lei. Deci 10 luni pe an se platesc pensii raportate la un salariu mediu brut subevaluat. Lauda guvernantilor ca platesc pensii mai mari este astfel puerila, demagogica. Este doar o noua pacaleala la adresa pensionarilor. Pensiile ar putea fi in realitate mai mari daca s-ar plati in fiecare luna, raportat la salariul mediu brut realizat in luna precedenta, iar preturile sa stagneze, inflatia sa fie stabila.

Indexarea valorii tichetelor de masa si a tichetelor de cresa. Legal, conform negocierii cu sindicatele si patronatele, indexarea trebuie sa se faca semestrial. Prin ordinele ministerului muncii nr. 463, 464/ 18.07.2008, s-au indexat tichetele de cresa incepand cu luna august si tichetele de masa incepand cu luna septembrie. Ca si cum semestrul II nu ar incepe cu luna iulie. Orice „ciuguleala” este in folosul guvernantilor si in detrimentul cetateanului. Conteaza ? Se pare ca pentru politicieni, NU.

Si uite asa ne amagesc guvernantii nostrii scumpi si dragi, mai mereu. Mai tine mult ? Se pare ca DA.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: