Venin gazetaresc

Fara a fi un iubitor de politica si politicieni, fara a avea vreun sentiment de natura politica, consider ca minima decenta in politica este obligatorie. Nu aprob pe cei care fac politica de dragul imbogatirii rapide, ii detest pe cei care se gudura pe langa politicieni pentru a obtine ceva avantaje, indiferent de natura acestora.

Nu sunt adeptul pomenilor electorale si in general al pomenilor de orice fel. Cand pomenile vin de la politicieni, dezgustul ma copleseste. Nu inteleg lipsa de bun simt politic, ma lasa rece orice promisiune, fara suport economic. Nu doresc decat ceea ce mi se cuvine pentru munca depusa.

Nu sunt, nu am fost si nu voi fi niciodata sclavul muncii fara viitor, fara perspective clare pentru mine si familia mea. Cunosc cum se muncea in trecut, stiu si cum se munceste in prezent.

Am considerat ca munca este ceva necesar (indiferent in ce domeniu), chiar daca astazi parerile sunt impartite si vechiul slogan – „munca este pentru tractoare”, devine slogan de capatai, al  multor cetateni.

Nu-mi plac „descurcaretii”, chiar daca accesul lor la ciolan este garantat de „eficienta” cu care combat.

Pentru a ma putea referi la titlu, am considerat necesare aceste cateva fraze.

Veninul vorbelor, din politica romaneasca nu mai surprinde pe nimeni. Veninul propagandistic, cu patima si falsitate, practicat de anumiti gazetari, pentru a infiera atitudine si a intina figura adversarilor politici ai celor pe care ii slujesc, il consider de cea de joasa speta, la limita elementarului bun simt. Este greu de imaginat ce trebuie sa fi facut/ sa nu fi facut un om (indiferent de politica pe care o promoveaza) pentru a fi catalogat in cele mai cumplite feluri. Se uita mult prea des prezumtia de nevinovatie si se apeleaza la lucruri „tavalite” in presa, nedovedite pana in prezent sau poate chiar inexistente.

Nu apar justitia, cred ca este in continuare mult prea legata de politica si duce o mare lipsa de legi coerente si de adevarati profesionisti. Ca sa aplici ceva trebuie mai intai sa stii. Cine este vinovatul ? Poate cei 50 de ani de comunism si faptul ca nu s-au gasit caile adevarate de reformare. Toti politicienii, declarativ vor reformarea justitiei, dar acest lucru intarzie sa se vada.

Orice cetatean al acestei tari are dreptul de a fi respectat. De ce Ion Iliescu, fostul presedinte nu ar avea acest drept ?

Sunt unii indivizi (avizati de vorba lui Dinescu – „Noua romanilor ne place sa aruncam cu cacatul in ventilator”), care nu au limite in utilizarea celor mai abjecte cuvinte la adresa fostului presedinte.

Nu sunt un fan al domnului Ion Iliescu, dar nici nu mi-as putea permite sa utilizez cuvinte si expresii ca cele de mai jos. Nu sunt de acord nici cu cei care striga din multime: ” Iliescu apare, soarele rasare”.

Le-am „colectionat” din presa scrisa si vorbita, fara a-mi face un obicei sau o onoare din asa ceva, substituindu-ma de fapt, pe undeva, CNA-ului (oare acest organism nu trebuie sa verifice si limbajul ?). Le citez pentru a nu fi uitate si pentru a putea judeca candva, drept, moral, pe cei care le-au utilizat.

Nu voi da nume de „utilizatori” (se cunosc foarte bine, in special intre ei). Personal ii dezaprob si-i consider niste irecuperabili, adanc manjiti politic, avand interese meschine, ce nu fac cinste unui om adevarat. Perioada de nesfarsita tranzitie spre democratie, nu poate fi o scuza. Dar oare democratia inseamna numai libera exprimare, nu si respect pentru aproapele tau ?

La judecata de apoi (!?), cum vor putea justifica acesti „gazetari” vorbele grele folosite, pentru a dovedi – CE ?

Numai din frustare se pot arunca la adresa unui om urmatoarele expresii, multe din acestea aratand chiar decadenta morala a celui care le-a folosit:

-purtator de sutana spoveditoare de neocomunisti si securisti afaceristi,

-posesor de buncar gata pregatit la manastirea de tataici,

-dispretuit si admirat pe masura, un nebun suficient de capos sa sfarseasca prin a convinge pe altii ca este un geniu,

-lider etern care se stinge cuminte si muzeal,

-tutorele psd, refondatorul fiarei cu secera si ciocanul,

-ingenios practicant, cu capacitate unica de manipulare, parintele politic al justitiei actuale,

-batran veteran utecist, sirena politica, condamnat la leninism, papasa-batranul kaghebist, mos Califar, vipera rosie,

-mincinos patologic, lauza arivista, tartor batran, suflet canceros,

-nimicul fertil, produsul intelectualismului deviationist,

-infometat de putere, fals, crud si mincinos, frana in calea progresului, personaj nefast al istoriei,

-autorul genocidului de la mineriade, scenarist si coregizor al revolutiei, 

-a nascut copii stricati: Roman, Vacaroiu, Hrebenciuc, a fatat pe Oprescu,

-dinozaur politic, zmeu fara partid, dracul gol intre sedintele de partid.

Defaimatorilor de serviciu ai domnului presedinte le-as cita morala: „Nu oricine te baga in mocirla iti vrea raul, nu oricine te scoate de acolo iti vrea binele”, cu referire la stapanul a carei mana o pupa cel mai des.

Prezentul articol este un protest la libertinajul verbal din presa, la lipsa de reactie a CNA-ului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: