Salvatore de la patria

Originala noastra democratie damboviteana, ne arata zilnic fata sa, oarecum hidoasa, daca trebuie sa se mai faca ceva campanie electorala.

Presedintele nostru este mai mereu in topul aparitiilor TV, ca o primadona, ce apare in ovalul scenei, in fiecare seara, in acordurile muzicii date in surdina. Ii lipsesc se pare doar bis-urile. Probabil ca nimeni cu bun simt cetatenesc, nu mai doreste sa-l revada pe scena.

Ca un adevarat pelerin, in cizme si tricou (dar fara palarie, pelerina si toiag), marele om insotit de o garda personala numeroasa (ca doar sunt cam periculosi satenii astia cu casele inundate, din nepasarea crasa a autoritatilor, proasta gestionare a crizelor iscate din orice si nu in ultimul rand din inundatii, a lipsei de echipamente specifice unor astfel de actiuni de salvare/ consolidare/ refacere dupa dezastru, a banilor cheltuiti aiurea si numai pe criterii politice), de o multime de ziaristi si vreo 5-6 sateni mai guralivi (care ies indraznet, in fata), printre randurile dese ale aparatorilor personali, bate noroaiele, se face ca intelege durerea oamenilor, ba chiar ii caineaza, dar nu indrazneste sa faca alte promisiuni anapoda, in stilu-i caracteristic (probabil a bagat de seama, ca lumea nu prea il mai crede), mai critica guvernul si autoritatile locale (numai pe cele care sunt din partidele dusmane), incheindu-si toate frazele cu eternul batjocoritor mormait: ha…ha…ha, transformat tot mai des in hi…hi…hi si indreptat de fapt spre: huo…huo…huo !?

Cand am auzit ca presedintele a preluat comanda unui comitet al situatiilor de urgenta, prin Radauti, mi-am adus aminte de un fost ministru al chimiei, unul gh. m. dinu, care se urca pe garniturile de tren, cu marfa, formate in unitatea unde lucram, ca sa le scoata mai repede la gara CFR. Calarea omul trenurile cateva ore si chiar daca nu rezolva, nu conta, a incercat, a aratat ca se poate face ceva si apoi suduia conducerea firmei si sefii de sectii, laudandu-se cu efortul sau. Poate crede cineva ca era iubit pentru astfel de actiuni ? Numai catelusii care il inconjurau aplaudau la scena deschisa si isi asteptau apoi cuminti, tainul recunoscator, de buni aplaudaci.

Ce se mai vede pe sticla ? Un „catelus prezidential” zice catre marele om (presedintele nostru cel „apropiat de popor”), cand o baba din multime incepe sa se vaite ca nu mai are nimic din ce a agonisit o viata intrega: „lasa maica, a venit domnul presedinte acuma si au incetat toate belelele”. Dand cu batul in balta, in stilu-i caracteristic, alesul nostru (sau al lor) incearca sa adoarma asistenta, cu ceva vorbe impaciuitoare: „dam bani pentru salarii si pentru pensii, facem drumuri, facem si diguri…, nu se pot face toate o data”. Alte vorbe, alte incercari de adormire a cetateanului, noi acuze la aceeasi adversari politici, tot tacamul pe care il auzim de 19 ani incoace. Nimic despre condamnarea criminalilor padurilor, despre retrocedarile facute aiurea, despre intersul minim al politicienilor fata de adevaratele probleme ale oamenilor.

Presa contra, a lansat ideea ca sambata/duminica trecuta, presedintele ar fi fost prin zona inundata, de la Radauti, doar pentru ca ar fi fost invitat la o nunta/ cumetrie/ botez (nu se stia exact).

Ma roade o intrebare: cand o sa scapam noi romanii, de mustele in lapte ale politicii romanesti ? Atunci poate laptele o sa fie cu adevarat dulce.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: