Vorbe in vant

Noua romanilor ne place sa ne imbatam cu apa rece. Nu ne invatam minte niciodata.

Nemaifiind vreun tinerel, dupa masa imi place sa zac vreo ora in fotoliu, timp in care ca sa nu adorm, citesc/ recitesc carti dragi mie, rasfoiesc reviste si pliante bagate pe sub usa sau ma uit la televizor, la stirile pranzului.

Astazi, deschid televizorul tocmai cand alesul nostru, primul si cel mai televizat cetatean al tarii se producea, in direct, in fata absolventilor Academiei de politie. Tocmai zicea acestora ca sunt absolventii unei institutii de invatamant superior, de elita, absolventi care in ultimul timp si-au castigat respectul cetatenilor, ca politia a devenit profesionista, ca aceasta actioneaza in sprijinul cetateanului, bla..bla..bla.

Inca o data presedintele nostru ne dovedeste ca este rupt de realitate, ca nu cunoaste situatia din tara decat din rapoartele festiviste intocmite de colaboratori, tocmai ca sa nu supere pe nimeni.

Statisticile oficiale nu intra in sfera de interes a domniei sale. Nu conteaza ca s-au inmultit crimele si violurile, ca atacurile informatice ale hakerilor romani nu pot fi dovedite decat prin actiunea FBI -ului, ca si cum aceasta ar fi politia de profil, romaneasca. Treaba cu colaborarea este valabila numai daca prindem si noi infractori de-ai lor, nu numai ei infractori de-ai nostrii.

Nu citeste ziarele, care abunda de stiri in care sunt prezentati politisti corupti luand mita, ca in tara este o adevarata „revolutie” legata de permisele auto false, activitate in care se pare a fi implicati si politicieni si prefecti si alti mahari locali. Auzi dom’le, cica ar fi disparut de la Politia din Pitesti cateva sute de dosare de inmatriculare autovehicule sau ale unor aspiranti la obtinerea carnetului auto. Ca si cum politia nu s-ar ocupa si de hoti. Probabil se ocupa numai de hotii altora, nu si de proprii hoti si impostori.

Nu se pune daca politistii sunt pe mana cu proxenetii si prostituatele. Cine nu crede poate merge pe Valea Oltului si sa stea sa alimenteze la vreo statie de benzina sau sa intre intr-un restaurant din parcarile turcilor, stabilimente supravegheate indeaproape de politisti in uniforma.

Daca tragi de maneca un politai pe strada si-i zici ca unul da muzica prea tare, iti raspunde nevinovat, ca pe el nu l-a sesizat nimeni si de aia nu actioneaza, ca si cum ar fi surd sau poate pe politisti, prin fisa postului li s-a interzis sa-i deranjeze zgomotul. 

Aceeasi politisti de la circulatie te pandesc, dupa stop-uri sau la cotituri ale drumului cand stiu ca schimbi viteza si nervos ca ai mers in coloana sau ai prins de mai multe ori pe rosu, calci pe acceleratie. S-a schimbat totusi ceva, politistul de la circulatie este acuma insotit de un jandarm (probabil ca sa nu mai imparta cu cineva „prada”).

Pacat ! Nu vedem paiul din ochiul vecinului, de barna din ochiul nostru.

Apel la presedinte ! Continuati in acelasi stil, domnule presedinte. Ramaneti doar declarativ, la tranta cu coruptia. Inconjurati-va numai de colaboratori care sa va cante in struna. Nu plecati ochii la realitatile zilnice si urechea la dorintele reale ale romanului (cum care roman, acela pe care il invocati permanent, in discursurile dvs. politice, dar pe care de fapt nu-l iubiti, va este indiferent ce se intampla cu el). Continuati in acelasi stil. Poate nu mai doriti sa candidati la anul. In acest caz, totul este explicabil. Cetateanul (celalalt individ invocat in discursurile dvs.) vede, aude si se pliaza numai pe ce este sigur si avantajos pentru el. Nu mai credeti sondajele nerealiste facute de oamenii dvs. Nu va mai considerati alesul tuturor romanilor, ci numai al acelora care din diverse motive v-au votat. Incetati sa mai fiti presedinte numai al celor amintiti mai inainte. Fiti presedintele tuturor romanilor, asa cum v-ati angajat la investirea in functie. Nu mai fiti asa de sigur ca nu va parea un contracandidat care sa va invinga.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: