Vin copiii acasa…

Copiii sunt o binecuvantare pentru orice familie. Sunt o bucurie permanenta pentru parinti. 

Vazandu-si copii cum cresc si se formeaza ca oameni sub ochii lor, parintii parcurg diferitele etape ale vietii, cu suisuri si coborasuri inevitabile, cu nevoi si lupte continui cu viata, cu imense bucurii, date de catre copii lor.

Sunt mandru ca am copii. Ma bucur pentru toate succesele lor, ma intristez daca nu le iese ceva asa cum ne-am dori noi parintii.

Pana la o anume varsta a tinerilor, ajutorul parintilor este determinant pentru copii. In timp ajutorul parintesc se diminueaza, dar grija parinteasca ramane aceeasi. 

O data cu plecarea la scoli, cand copii parasesc pentru prima data domiciliul parintesc, incepe o „revolutie” a simtirilor, sentimentelor si a gandurilor, a grijilor si trairilor parintesti. Cu timpul te obisnuiesti ca au plecat de acasa in drumul lor spre un viitor, pe care incet-incet si-l construiesc singuri. Lipsa lor, din casa unde s-au nascut, o simti permanent. Ti-ai dori sa-i vezi mereu sub ochii tai, sa-i indrumi (daca mai au nevoie de sfatul tau), sa-i ajuti cu putinul pe care li-l mai poti oferi, cu toata dragostea si puterea ta parinteasca.

Cand te anunta ca vin pe acasa, apare iarasi soarele pe strada ta. Incepe o mica agitatie. Iti aduci aminte de  mancarurile care le plac cel mai mult (chiar ii intrebi) si le pregatesti cu toata dragostea. Te gandesti sa le faci o mica surpriza, asteptandu-i cu un mic dar, ceva simbolic. O data cu apropierea sosirii, nerabdarea ta creste. Esti curios sa afli cum mai arata, cum s-au mai transformat in perioada de timp, de cand nu i-ai mai vazut, chiar daca legatura o tii mai mereu prin internet sau prin telefon. Oricum, internetul sau telefonul nu pot tine loc de a-ti vedea copii in direct, fata in fata.

Ca parinte poti sa intelegi ca tinerii isi construiesc viitorul asa cum si-l doresc si cum il vada ei, chiar daca uneori acest lucru difera de cum vezi il tu. Este alegerea lor si parintii trebuie sa o respecte.

Grija parinteasca nu poate fi anulata de nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: