Multumesc maestre

Nu am facut niciun secret ca-mi place Octavian Paler. L-am urmarit pentru pasiunea cu care isi sustinea punctul de vedere, pentru insistenta cu care incerca sa schimbe ceva, fara a se abate de la principile sale solide.

Il citesc cu emotie, acum, dupa ce a plecat dintre noi. L-am „banuit” de aprige trairi interne, dar incercand sa pricep acum „Scrisori imaginare”, imi dau seama ca am fost departe de realitatea care il cotropea, care il macina permanent. Citesc 2-3 pagini si pierd sirul, incercand sa retin cat mai mult. Fiecare fraza marcheaza o adevarata particica din viata marelui om.

Fara domnia sa, la vedere pe micul ecran, parca lipseste ceva din peisajul monden al criticii politice pure, profunde si in acelasi timp obiective. Profita prea mult acesti politicieni de meserie, care umplu zilnic ecranele, aceeasi politicieni pe care i-a „plesnit” si i-a „blagoslovit” cu vorba ori de cate ori au calcat in strachini.  

Sunt curios cum ar fi aratat niste scrisori imaginare adresate actorilor nostri politici. Nu ati apucat sa le scrieti. Pacat.

Ati plecat mult prea devreme dintre noi. Poate acolo, in ceruri, unde sunteti acum, mai aveti „ocazia” sa combateti. Cine poate stii ?

Dumnezeu sa va odihneasca in pace !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: