De la presa adunate si prin blog aruncate…?!

Am mai scris despre „enormitatile senzationale” care apar prin presa, in goana dupa vesti unice, tiraj si implicit mai multi bani. Nu conteaza daca este plauzibil sau nu ce citesti, tot nu verifica nimeni. Nu are nicio importanta daca este credibil pentru unul sau pentru cateva mii de cititori.

Daca in goana cu mouss-ul printre articole ai parcurs titlul nici macar nu mai conteaza sa citesti articolul, daca cumva mai este cineva curios sa vada despre ce este vorba de fapt.

Trebuie sa recunosc ca foarte rar deschid articolul, care trambiteaza astfel de stiri. Cand am facut-o totusi am avut deseori surpriza sa constat ca titlul nu are nicio legatura cu continutul articolului. Prin urmare voi comenta niste astfel de stiri de senzatie, al caror titlu apare scris cu litere mari pe prima pagina a ziarelor, recunoscand ca nu am citit articolele, dar avand totusi unele banuieli.

-In ograda lui Cristoiu (ziarul pe care il pastorea), acuma cativa ani buni, a aparut gaina care naste pui vii. De fapt gaina nu apucase sa nasca puii. Erau inventariate abea ouale facute de gaina eroina, dupa ce fusese calcata in repetate randuri de falnicul cocos de serviciu (reporterul pierduse sirul calcaturilor si se incurcase la numarat, desi nu avea alta treaba, adica alt articol asemenea, de facut). Fiind deja activate, ouale urmau sa nasca pui vii. 

Motata Gabriella a facut un ou de o jumatate de kg. Este vorba probabil de o iubire cu nabadai intre o gaina de rasa grea, din curtea unui localnic, pe nume Ghita, din satul Minunatii din deal si un strut, adus cu mari sacrificii de catre vecinul Costica, din Australia, cand a fost el in schimb de experienta, trimis de ferma de stat unde lucra. Inteleg ca este in plan, ca in perioada imediat urmatoare, gaina sa faca un ou de 3 kg, ca tot se vorbeste in lume de o criza a alimentelor. Poate asa reusim sa hranim cat mai multi pamanteni, ca doar nu o sa vina si extraterestrii, sa se stabileasca pe pamant.

O foca a violat un pinguin. De fapt era vorba de o morsa, care nu a violat pinguinul, doar l-a inghesuit putin, pe o banchiza, ca devenise cam obraznic si se scalda in ochiul de balta al morsei.

Am batut campii, in stil pur jurnalistic, nu-i asa ? Mi-ar trebui un sponsor, care sa investeasca intr-un ziar care sa-mi publice aberatiile, poate asa scot si eu un purcoi de bani. Cine crede ca nu voi gasi cititori se inseala amarnic. Cetateanul a ajuns drogatul care-si asteapta doza. Pentru documentare priviti numai cu ce patima in vorbire si in ochi, intreaba unii concetateni de-ai nostrii, de ziare de scandal, care publica articole despre trantori celebrii care umplu paginile si gura presei. Nici de televiziuni de acelasi profil nu ducem lipsa.

De gustibus non discutandum. Chiar daca am gresit a scrie, nu poate nimeni sa-mi zica: ba, tu cu ce ai ramas din latina aia pe care ai buchisit-o 2 ani de zile ?  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: