Clone

Nu am mai combatut de mult pe aceasta tema. M-am aliniat si eu oarecum, fara a fi interesat in mod special, la „evenimentele politice” ale sezonului. Indiferenta nu este una din calitatile mele (dar oare chiar am si calitati ?).

Politica, drept hoby, nu o pot aborda, nefiind interesat de accederea la ciolan si prin urmare lipsind de pe listele oricarui partid politic. Fac parte, cred eu, din marea masa a apoliticilor, din aceasta tara. O fi bine, o fi rau ?

O intrebare se impune ? Se poate construi o democratie, fara clasa politica ? Se pare ca nu. Prin urmare mai avem cale lunga pana la a construi o democratie adevarata si mai multi ani pana a o consolida. Si cand te gandesti cati l-au injurat pe Brucan, cand in 1990, acorda un termen de gratie de 20 ani, pentru ca Romania sa ajunga o tara democratica. Unde esti tu Petre Roman, primul indignat de profetie ? Mai esti pe scena politica ? Vad ca apari uneori prin emisiuni despre si cu pensionari. Acestia mai pot fi aburiti ? Cred ca te cam inseli.

Astazi: Ierarhia Comici politici – sectiunea clone. 

-Marele premiu, cu felicitari: Traian Basescu. Iata ca si in ierarhia mea, presedintele nostru este tot cel mai sus situat. Nici macar nu am fost „influentat telefonic” in vreun fel, de catre „ajutoarele – clone de serviciu” ale sefului statului (nu le mai citez, fiind cunoscute de catre toata lumea, desi in ultima vreme se remarca, cu insistenta, dezinformatorul de serviciu -Ionita, profu de la Universitate). Inutil mediatizat drept conducatorul iubit al poporului, presedintele este de fapt o clona cu aproximativ aceleasi „calitati deviationste” (iubirea nemasurata pentru putere, dorul neinfrant pentru logoreea politica, grija de a fi mereu in centrul atentiei, in „baia” de multime, impunerea „supravegherii cu mijloace specifice” a actorilor principali, din lumea balacarelilor politice) cu ale lui Ceasca.

„Regia” actuala a alesului nostru devine tot mai asemanatoare cu cea practicata de Ceasca in trecutul destul de recent, care eu unul am sperat ca a apus pentru totdeauna.

Din plictiv TV, Traienele nu uita: e musai sa asistam la circ, dom’le ?!

Daca tot ii place baia de multime, oare remarca T.B lipsa de bucurie din privirea oamenilor, care merg pe strada, care sunt buluciti de catre oamenii de ordine, sa-l intampine ? Nu am semnale, ca da.

Fatarnicia fara frontiere, de la catafalc, cu „ocazia” inhumarii patriarhului, cu „ocazia” comemorarii unor fosti dizidenti politici, chiar si cu „ocazia” inhumarii festiviste a militarilor inutil trimisi in teatre de razboi si morti in lupta altora (ca sa apere ce ?) si urarile prezidentiale de genul „sarbatoarea Pascala sa ne daruiasca lumina intelegerii si bucuria sperantei”, m-au obligat sa-l pozitionez fara contracandidat serios, in fruntea ierarhiei.

-Locul 1: Emil Boc. Este clona nereusita (ratata) a sefului sau spiritual, marele nostru strateg Bazeus, presedintele Traian. Precum papagalul care se remarca prin repetarea la nesfarsit a vorbelor putine, invatate pe fuga, de la dresor, micutul politician se „remarca” prin insistenta cu care refuza sa aiba vreo idee personala. 

Ochii sai de vultur timid se misca panoramic in lumea de ei inventata si sustinuta doar de catre clientii lor politici. Pentru el se pare ca se verifica ideea ca puterea este cel mai puternic afrodisiac.

Locul 2: Gigi Becali. Nu putea lipsi din top, Becalus, fiind mediatizat asiduu de presa, contracost, dar si pentru insistenta „dezinteresata” de a poza in marele credincios. Investeste in biserici, da bani de pomana celor sarmani, ajuta pe cei nevoiasi. Chiar daca face, dupa parerea mea, un deserviciu credinciosilor adevarati, este acceptat ca atare de catre biserica, tocmai pentru banii care ii da, fara a cere nimic in schimb (cel putin teoretic, prin vorbe). A fost un raspuns la intrebarea pusa de catre mine, unui preot.

Este o clona aproape perfecta, a uneia din mioarele sale, din turma mostenita de la tatal sau, baciul cel viteaz si istet, care inainte de 1989, la marea incrancenare, avea depusi in America 1 milion de coco (de acolo i se trage averea, dupa spusele sale).

Locul 3: Corneliu Vadim Tudor. Cam scos de pe ecrane de actuala guvernare, cu ziarele sale, care se aduna de pe la chioscuri, drept maculatura, in pierdere vizibila de adepti, parasit de unii dintre cei mai vasnici sustinatori, pozeaza si el, mai mereu, in marele credincios, interesat numai de popor si de binele acestuia.

In ultima perioada de timp este tot mai frecvent clona mascarici. Daca scoti din discurs ura, ce spune nu este chiar aiurea, in totalitate. Insa viersul dauneaza grav sanatatii sale mintale.

Mare pacat, sa ai talent de poet, de istoric si sa-l irosesti pe teme etnice.

Mentiune: Adrian Paunescu. Scuipat in public, de multimea care se ingramadea la manifestatia din decembrie 1989, nu a pregetat sa revina pe scena politica, in prim plan, sa-si strige in gura mare „nedreptatea” la care a fost condamnat de Ceasca, ca si cum nu el era cel care ii ridica osanale, ii inchina poezii megalomanice elenei -sotie si mama iubitoare. Cuvintele inventate, adresate pe versuri fostilor dictatori, depasesc orice imaginatie a omului normal. Si totusi, cum este posibil sa ai si nenumarate volume de versuri, scrise cu un real talent ? Ce l-a facut sa practice si pupincurismul desucheat ? Greu de raspuns.

Omul ca atare este clona fictiva a poetului talentat din adancul inimii sale.

Clonita: Elena Udrea. Oare de ce prima clona a fost o oaie ?  Sa fi avut si savantul care a clonat oaia, convorbiri secrete si „relatii” mai ciudate, cu personaje fantoma, care bantuie prin castelele medievale ? Posibil.

Prin licee circula porecle de toate felurile, care mai de care mai fanteziste sau poate ca Nu. Elevele mai nepopulare, care se comporta mai mereu fufistic, desi sunt prea bine imbracate si „dotate” cu celular bengos si bijuuri multe sunt poreclite de catre colegi – Elena Udrea. Oare de ce ? Sa se remarce acestea prin lipsa de bun simt estetic ? Este posibil orice.

Sa o catalogam drept o clona inchipuita a divelor consacrate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: