Politistul in actiune

Un banc vechi, ramas totusi actual, intreba: ce creste mereu si totusi nu se vede ? Raspunsul trist: nivelul de trai in Romania.

Adaptat la titlu te poti intreba: ce nu vezi azi pe soselele/ trotuarele patriei, in zile normale (adica fara politicieni/ guvernanti anuntati ca fac o vizita in oras, cu te miri ce scopuri propagandistice, fara vreo delegatie de la UE care vine sa vada la prefectura cum mai se cheltuie fondurile europene, ca doar nu s-or duce direct la petrecere, fara vreo manifestatie sindicala sau gay, etc.) ? Raspunsul la fel de trist: politisti in uniforma, care sa-si faca treaba pentru care sunt platiti din buzunarul nostru, al cetatenilor.

Mai vezi uneori figuri specifice, in costume negre cu cravata si ochelari de soare, care „supravegheaza” anumite zone din oras (nu va speriati, vine primul ministru sau seful statului intr-o vizita propagandistica, „neanuntata”).

Vezi destul de des si politisti in uniforma purtand sacose, chipiul in mana sau mape/ serviete sub brat. Sunt politisti chemati la raport de seful cel mare de la judet.

Ieri surpriza, vad un politist de la circulatie, in exercitiul functiunii. Mergand pe trotuar, ca orice om civilizat, vad intr-o intersectie (cu multe probleme, din cauza taximetristilor care nu respecta regulile de coirculatie) politistul de la circulatie, care ii luase carnetul unui sofer, din alt judet, care stationa pe marginea unei zone cu circulatie de decongestionare (obligatoriu/ liber la dreapta), pentru cazul cand este rosu, la stop. Soferul avea avariile pornite (nu avea insa avarie la masina, isi astepta sotia care lua niste bani de la bancomatul de pe trotuar). Cat putea dura stationarea ? Cateva minute si oricum masinile ce doreau sa faca la dreapta aveau loc pe langa masina stationata.

Hilar este ca in timp ce politistul „trata” cu soferul, el insusi blocase circulatia la dreapta si mai multi taximetristi intorceau unul dupa altul, in intersectie (este adevarat ca pe la spatele politistului de la circulatie, dar fara a se sinchisi de prezenta acestuia). Dupa stop, masina politistului era parcata tot pe o portiune din banda de decongestionare a circulatiei.

Aceasta este tara in care traim. Cum putem accepta tacit vaicarelile sefilor politiei ca nu au destui oameni, ca politistii sunt prost platiti (pai ce sa mai zica pensionarii, profesorii, lucratorii necalificati, lucratorii din agricultura sau din silvicultura, etc.) ? Cum sa nu te dezguste situatia, cand vezi politisti iesind in strada ca sa ceara drepturi sindicale ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: