Balciul electoral continua

Desi mi-am propus sa nu mai scriu despre electoralele de anul acesta, nu pot sa tac.

Latraturile megafoanelor electorale te scoala din somn dimineata, te „sperie” in mers pe strada, te asurzesc cand stai pe o banca in parc, la umbra, sa respiri aer curat.

Dihonia continua dintre politicieni, ipocrizia lor cand se lauda cu programele „magnifice” pe care le au, nerusinarea cu care sustin ca au facut si au dres, in mandatul lor care tocmai sta sa se incheie si ardoarea cu care doresc un nou mandat, ca sa ne mai pacaleasca inca o data, poate naste monstrii electorali.

Oricat ai vrea sa fii nepasator, nu poti, atmosfera creata permanent de zgomot si palme inutil batute de aplaudacii de serviciu, iti creaza disconfort.

Batranii activisti se regrupeaza, lupii tineri (cam putini totusi) se zbat sa apuce si ei ciolanul, toti fara exceptie crezandu-ne niste idioti incurabili, pe noi alegatorii. Ideile lor politice, de cele mai multe ori populiste si de prea multe ori pasuniste, nu prea mai au cautare la alegatori.

Oare batranii sefi de haita, harsiti in aranjamente politice nu-si dau seama ca cetateanul este deja satul de mumii politice si doreste altceva ? Uninominalul ne-a adus in prim plan aceleasi figuri politice, aceeasi traseisti si afaceristi, aceeasi profitori.

Aseara pe la ora 20, bate la usa cineva (ca si cand soneria ar fi un obiect de muzeu). Deschid. O juna imi intinde un ziar frumos colorat si un program electoral. Erau raportul anual al primarului si programul sau electoral, impreuna cu pozele propusilor partidului pentru consiliul municipal. Idei noi putine, multe realizari cu iz de profit individual catre sustinatorii de partid si mult bla… bla…bla.

La intrebarea mea adresata junei, cine o plateste – primaria sau primarul, raspunsul vine zambind nevinovat -firma la care sunt angajata.

Cetatenii oare isi dau seama ca ziarul distribuit in tot orasul, cu raportul primarului, este tiparit pe banii lor ? Firma distribuitoare a raportului nu este platita tot din banii cetateanului ? In monitorul oficial nu am vazut nicio statistica cu plati din buzunarul propriu al candidatilor electorali.

Nu este oare prea mult sa auzim balacarelile lor politice, pe banii nostrii ?

Nu sunt un fan al politicii, nu urmaresc emisiuni pe aceasta tema. Si ce daca ? La ce imi ajuta ?

Un sceptic m-ar putea intreba: ce, vrei sa schimbi tu lumea ? Singur nu as putea, dar noi toti am putea incerca macar. Cum ? Fiecare in stilul lui. Este cam putin, dar totusi este ceva decat sa stai indiferent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: