Parerea lui neica Nimeni

In plimbare prin blogurile pe care le citesc, ajung si la o trimitere catre un articol – Jurnal de Romania, publicat in Jurnalul National din 09.05.2008, sub semnatura unuia care se doreste ziarist de succes, comentator de finete, a toate stiutor in ale politicii, care se autoamageste ca este unicul moderator de serviciu, la evenimente importante (cel putin considerate ca atare, de catre el insusi). Nu exemplific „evenimentele”, nefiind vreun admirator al emisiunilor sale si nici macar oarecum interesat. In ultima vreme a cam rarit-o, probabil responsabilii postului si-au dat seama de ineficienta educativa a aparitiei sale pe sticla.

Pentru cine nu a ghicit, semnatarul articolului cu pricina este Marius Tuca.

In ingustimea sa verbala si intelectuala, sustinuta insa de bani multi, facuti in urma unor emisiuni tv de factura intelectuala indoielnica, cu aplecare catre telespectatorul de rand, consumator de balacareli politice (in special), trezindu-se la capul podului si folosind cuvinte jignitoare (cel putin), isi permite sa gratuleze blogherii drept frustati, neintelesi, mici servitori ai globalizarii, aratari, rame, onanisti, victime ale sistemului, fara inspiratie si fara talent, incompetenti cu suflet mic si ego-ul mare, meschini, etc.

Expresiile folosite imi reamintesc (fara placere, este adevarat) de un alt consecvent utilizator de cuvinte de maidan, de mahalagisme si etichetari la adresa diferitelor categorii de cetateni ai acestei tari, desi functia ar trebui sa-l faca sa considere pe toti cetatenii acestei tari – romani si atat.

Ca sa ma lamuresc ca a vrut sa zica in articol, am deschis DEX -ul. Concluzia: nu ma regasesc printre sublinierile „marelui om de presa”.

Ce l-o fi impins sa scrie articolul ? Comanda politica ? Poate, daca s-ar fi referit numai la blogherii – politicieni, care il critica pe El Fenomeno – presedintele nostru. Indignare populara ? Poate, daca s-ar fi referit doar la cei care injura (stilizat)/ boicoteaza orice manifestare culturala, economica, politica. Ranchiuna, vis a vis de succesul unor blogheri ? Poate,  daca ar fi avut ce reprosa, direct, celor din fruntea miscarii blogherit-ului la noi.

Sa fie alte interese ascunse sau doar parerea unuia care sper ca nici macar nu conteaza pentru practicieni.

Il obliga cineva sa navigheze pe bloguri ? I-a cerut cineva parerea despre blogheri in general sau a simtit nevoia sa se produca intr-un domeniu in care oricum nu ar face fata, daca ne luam dupa parerile care le impartaseste.

Uite asa se face singura, presa, de cacao. Sa-l citim pe marele literat (oare cate clase o avea) si „operele” sale ? Sa-l incurajam in lupta sa cu necunoscutul ? Mai bine nu-l bagam in seama si ne vedem in continuare de ale noastre.

Hai pa …………..! „marite” ziarist/ literat/ cunoscator in toate, precum Mafalda. Nu-mi voi aminti de tine, nu te voi citi, nu te voi urmari pe sticla. De ce ? Ar fi pierdere de timp. Am priceput tot ce ai avea de spus. Micimile nu trebuie deranjate, incurajate sau sa li se faca publicitate. Pentru mine, faci parte dintre micimile tagmei ziaristilor si atat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: