Necesitate sau perspicacitate

Zilnic afli noi metode utilizate in lume, de catre marile companii, pentru a-si pastra angajatii. 

La altii concurenta este acerba. Oferta angajatorilor este diversa, profunda si consistenta.

La noi majoritatea angajatorilor au o oferta subtire, la limita codului muncii (nu ma refer aici la filialele multinationalelor sau la sistemul financiar – bancar, nici chiar la functionarii publici sau sistemul judecatoresc, armata, interne, etc.). In majoritatea firmelor din constructii, industria textile, industria lemnului, in agricultura, etc. se practica salariul minim pe economie si in plus minimum de sporuri si oarece facilitati prevazute de lege.

Munca la negru este in floare. Toti se vaita de lipsa fortei de munca calificate si supercalificate, dar nu fac nimic pentru a califica sau perfectiona lucratorii existenti. 

Subterfugiile la plata muncii prestate sunt diverse si in continua schimbare si diversificare. Este vina statului ? Sigur. Sistemul de taxe si impozite practicat la noi este principala cauza a tuturor relelor care se prolifereaza in economie. Si angajatorii au o oarece vina, nici angajatii care accepta, nu sunt complet nevinovati (detalii cu alta ocazie).

Ca sa revin la titlu. Unele firme s-au hotarat sa face economii, cu riscul de a-si pierde din angajatii de top.

Deutsche Bank a hotarat sa nu mai deconteze vizitele la bordel si abonamentele la filme porno, ale angajatilor. Nu am date despre modul cum au reactionat angajatii. Or fi declansat un protest spontan sau au iesit in strada sa protesteze, strigand/ afisand lozinci erotice ? Or fi amenintat ca intrerup lucrul pe perioada nedeterminata ? Or fi facut greva japoneza ? Agentiile de presa au si la ei hibe, anunta de multe ori numai senzationalul, fara a detalia. Cred ca nici macar nu au dezbatut la televiziune, cu zeci de invitati, „profesionisti/ analisti” in domeniu. Ce sa-i faci, au si ei lipsuri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: