Parada limuzinei

In goana sa continua dupa voturi pentru partidul sau „prezidential” (cel putin asa are impresia, desi eu banui ca se va pacali groaznic la urmatoarele alegeri) si popularitate (cam in cadere libera) pentru el insusi, presedintele recurge la metode populiste, ieftine, de duzina, precum este plimbarea cu limuzina personala la cumparaturi, pe malul marii, in wekend, prin diverse statiuni turistice – pe la casele de protocol ale statului.

Ma intreb cine mai crede (poate ceva iubitori inveterati de telenovele ieftine) ca presedintele isi cumpara singur de mancare si ia masa numai in familie ? Cine este atat de credul incat sa inghita figura cu condusul masinii personale de la Bucuresti la Constanta, respectiv spre Harghita ? Oricum nu de grija banilor cetatenilor, dispune domnia sa unui angajat (sau mai multor angajati) pe banii contribuabilului sa duca masina acolo unde are de gand sa se dea mare sofer si sa accepte baia de multime.

Tupeul presedintelui de a se simti lezat cand un reporter il intreaba cu ce treburi este prin moll, depaseste orice imaginatie. Ce urmeaza stie toata lumea si nu vreau sa ma repet (mi-am dat cu parerea la timpul sau despre „evenimentul marlanesc” la care a fost presedintele – protagonist, cu referire la o juna reporterita).

Zilele trecute, in inconstienta sa, presedintele a busit o masina in fata primariei capitalei, masina care la randu-i a plesnit o masina a SRI (care cica era in misiune pentru summit). Din declaratia sa, a reiesit ca presedintele a avut o reverie a vremurilor cand conducea primaria si l-a luat apa (!?), avand un moment de neatentie. Simplist. Zicea ca a luat o amenda de 1 milion si 3 puncte de penalizare. Pai numai cine nu conduce masina si nu a avut nicio „discutie” cu politia poate crede ca se scapa fara suspendarea carnetului de sofer, pe cel putin o luna.

Sustinea domnul presedinte ca nu a consumat alcool, dar nu ne-a aratat documentul (dovada, cum zicea cineva de trista amintire). Oare de ce nu l-a decorat imediat pe politaiul care a avut curajul sa-l amendeze ? Tot populism ieftin era, dar se incadra macar in „jocul” cu poporul, al alesului nostru.

Eu as fi curios sa stiu cine a reparat masinile (2 de stat si una particulara) ? La ce service s-au facut reparatiile ? Care a fost costul total reparatiilor si cine le-a platit ?

Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca presedintele s-ar fi accidentat grav, daca s-ar fi inregistrat si niste victime ? Cum am fi aparut noi romanii, in fata participantilor la summit ? S-ar fi amanat summit-ul ? Presedintele senatului era el pregatit sa-l inlocuiasca pe presedinte ? Urmasii victimelor ar fi cerut despagubiri morale si materiale presedintelui ? In acest caz, imunitatea presedintelui ar fi contat ? S-ar fi dus presedintele si ar fi varsat lacrimi de crocodil, la inmormantarea victimelor ? Ce discurs funebru ar fi tinut domnia sa ? Pe cine ar fi aruncat cu noroi ?

Un presedinte responsabil ar trebui sa-si puna aceste intrebari, nu doar sa iasa in fata presei si in inconfundabilul sau stil zeflemitor si hatru (radea, dar nu era totusi rasul sau), sa spuna ca a avut (nu ca a produs) un accident de circulatie minor, desi pozele de la fata locului arata niste busituri serioase. Dar apropo, de ce era singur in masina (sau poate nu era) ? SPP-istii de serviciu unde erau, ca doar de aia ii platim noi toti ?

Despre accidentul de circulatie din acceasi zi, a lui Mircea Geoana presa nici nu a mai apucat sa scrie decat asa, in zeflemea. Eveniment minor probabil, in comparatie cu celalalt.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: