Taxe si impozite

Daca ministrul de finante s-a hotarat sa dispuna subordonatilor sai intocmirea unui registru national al taxelor si impozitelor, pentru a dovedi (zicea el) ca acestea nu sunt mai numeroase decat in alte tari ale UE si cum Realitatea TV incearca sa stranga astfel de „inventii” (in special dintre cele locale), de la cetateni, m-am gandit sa-i propun si eu, direct domnului ministru, cateva asemenea ganduri, poate ii dau si idei de a impune altele noi.

Le-am grupat in sectiunea: biruri inca nepuse, in carca cetateanului. Cum a intocmi un top, un clasament sau o ierarhie mi se pare inutil, am grupat propunerile mele de-a valma.

Taxa pe proasta guvernare si pe viciile politice, cu subtaxe, dupa orientarea politica a guvernantilor – de stanga, de dreapta, pe la centru, extremisti, etc. (dupa cum se autointituleaza dansii, fara ca acest lucru sa-i deosebeasca cumva in ceea ce priveste interesul personal, meschin, dar atat de dorit si promovat de ei -accederea la ciolanul atotputernic, aducator de imense beneficii materiale, pentru clasificarea cat mai sus in top 3oo – cei mai bogati fii ai patriei). Cum imbogatiti actuali, conationali de-ai nostrii incep sa apara si in clasamentele internationale de profil, inseamna ca si acest sport national – ciolaniada politica va face tot mai multi prozeliti. Sau poate nu. A nu se confunda cu taxele pe munca cinstita, demna. Departe de mine gandul ca muncind cinstit si fara „sprijin” politic adecvat nu te poti imbogati, numai ca este infinit mai greu, cel putin momentan, la noi.

Propun 10 % din ajutorul de deces, incasat de urmasii fiecarui nefericit, stabilit prin bugetul anual al asigurarilor sociale de stat, plus 20 % din sumele cheltuite suplimentar din buzunarul propriu.

Impozit pe prostie, credulitate fara limite, lipsa de atitudine si impacarea cu prezentul. Acest popor tinut in trecutul apropiat, intr-o crasa necunoastere, lipsit de informatii din lumea civilizata, tinut in intuneric de o sleahta de politicieni si de un dictator (veritabil de altfel, desi urat de romani) nu pare a se invata minte niciodata. Unii romani il regreta pe „marele carmaci” care le dadea case si locuri de munca, dar ii adusese in sapa de lemn; altii sunt „uimiti” inca de politicianul versat, trecut prin ciur si prin darnom, fostul „presedinte popular”, dar putin eficient din punct de vedere al democratiei aflate azi la moda, in lume; cativa isi amintesc de „barbuta ecologica”, care a incercat ceva, dar in final a gasit motivarea penibila – am fost invins de secu; prea multi inca, sunt puternic influentati de actualul „presedinte jucator” (de altfel urmasul palid al fostului dictator), ramanand muti de placere in fata agilelor sale jocuri de culise si a „picanteriilor” sale verbale, lansate zilnic pe piata audio-tv.  

Propun 50 % din cuantumul ajutoarelor (din toate cele 35 de tipuri de ajutoare, cu plafon maxim 615 lei/ membru de familie) primite lunar de cei 11 milioane de asistati sociali, de la bugetul de stat respectiv de la bugetul asigurarilor sociale de stat. 

Impozit pe scuipatul de insulte la adresa adversarului politic. Trebuie platit doar de catre politicienii veninosi care se „alinta” periodic in public, care varsa noroaie de „adevaruri” despre adversarii politici, care sunt numai ei cinstiti si drepti, ceilalti fiind toti, hoti si profitori.

Propun 90 % din „averile cinstite” dobandite dupa ce au ajuns la putere.

Taxa pe „tarlele politice”, vlaguite de „efectul de papagal”. Repetarea la nesfarsit a neroziilor politice lansate de catre seful spiritual (politic) nu mai impresioneaza. Nuantarea fara credibilitate a unor „idei politice, magnifice”, dar cu efect zero pentru cetatean, nu mai poate crea manifestatii de masa, la nesfarsit. Ideea ca daca tot gandeste seful, ce rost mai are sa ne complicam si noi politicienii de rand, trebuie sa dispara, chiar daca principiile sunt verificate in baia de multime. Politica – sport „nati-o tie, dami-o mie” trebuie sa inceteze.

Propun 80 % din valoarea contractelor obtinute de firmele politicienilor, din „afacerile cinstite”cu primaria, cu consiliul judetean, cu firmele inca de stat.

Poate cineva in aceste conditii sa se mai „vaite” ca nu sunt suficienti bani la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale de stat, pentru oamenii nevoiasi, pentru pensii, pentru salarii decente, comparabile cu cele din UE ?  Vor mai pleca „creiere” si muncitori calificati, din tara ? Nu cred.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: