Hop si noi

Desi nu este campanie electorala, toti politicienii se ocupa numai cu impartirea posturilor/ candidaturilor. Isi fac planuri mai mult sau mai putin secrete pentru marele derby national -ciolaniada din iunie. 

Cum este pe teava momentul -minutul 73, al intreruperii de catre arbitru, a meciului Rapid-Steaua, politicienii nostrii nu scapa prilejul de se baga singuri in seama.

Neintrebati de nimeni, politicienii de fatada ai tuturor partidelor, presedintele si premierul isi dau cu parerea prin presa scrisa si vorbita, ca este bine ca arbitrul a intrerupt meciul, ca s-ar fi creat premizele unor scandaluri intre suporteri cu urmari nebanuite; ca trebuia sa se aplice o data si o data legea; ca huliganii tebuie sa dispara dupa stadioane; ca adevaratii suporteri nu arunca cu brichete si monede; ca institutiile statului si firmele de paza angajate prin contract nu intervin in forta ori de cate ori este cazul; ca limbajul suburban al conducatorilor din sport incita suporterii la violenta; bla, bla, bla.

Lucruri de altfel adevarate, dar spuse prin gura politicienilor nostrii, isi pierd din menire. Ce s-ar intampla daca in urma atacurilor violente la adversarii politici, in urma incrancenarii cu care isi arunca „vorbe de duh” presedintele si premierul, s-ar stinge lumina sau/si s-ar intrerupe microfonul; s-ar evacua ascultatorii convocati pe criterii politice, de catre scutieri cu cagule pe figura; s-ar arunca cu bete, torte, monede, oua stricate, rosii putrede, brichete, etc. de catre adversarii politici, in protagonistii care incita la violenta verbala ?

Sunt impotriva violentei de orice fel pe stadioane, imi repugna orice declaratie suburbana a oamenilor din fotbal, sunt adeptul masurilor cele mai dure impotriva huliganilor.

In acelasi timp doresc o presa cinstita, neaservita intereselor de grup.

Imi doresc politicieni responsabili, ale caror declaratii sa nu aiba permanent iz electoral. Acestia sa nu mai profite de credulitatea cetatenilor si dupa accederea la ciolan, sa se faca ca ploua, ori de cate ori sunt luati la intrebari.

Cred ca se poate face curatenie in sport, numai daca incepem si cu „curatenia” in politica. Avem ocazia in curand. Merita sa nu scapam aceasta ocazie.  Avem pe cine alege ? Daca ne mai pacalim inca o data ?

Apropo, nu am auzit/ vazut inca, nicio promisiune electorala, din partea vreunui partid/ politician, referitor la sport in general sau la fotbal in special. Or avea ceva idei si nu indraznesc sa le puna pe tava electorala ? Suporterii echipelor de fotbal nu sunt o masa de manevra rentabila pentru politicieni ? Na, ca le dau si idei, pe degeaba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: