Jijizme

Declaratii iresponsabile, circ, balacareli, insulte; repetarea de catre presa, la nesfarsit, a idioteniilor lansate pe piata de „oamenii de fotbal”; falsa iubire de suporter; bate, lanturi, scaune rupte si aruncate pe teren; brichete, telofoane mobile, sticle din plastic zburand prin aer; interventii in forta (de fatada de altfel) ale „namilelor”, angajati ai firmelor de paza si jandarmeriei; amenzi simbolice; multi bani negri; capital politic; indiferenta justitiei fata de impostori, hoti „nedovediti” si multe altele sunt aspectele tipice ale sportului atat de iubit de catre romani.

Fotbalul este o afacere prospera, desi asa-zisii investitori se vaita permanent de cati bani pierd ei zilnic. Daca afacerea nu ar fi asa de prospera, de ce ar apela afaceristii la orice mijloace pentru a ajunge in fata, la ciolanul cel mare.

Presa vuieste de zvonuri, despre hotii niciodata dovedite (transferuri, aranjare de meciuri, prime halucinante pentru adversari, stimulare arbitrii). Scenarita este in floare. Toti acuza, inventeaza si lanseaza zvonuri. Nimeni nu dovedeste nimic.

Unde se ajunge ? La intreruperea meciului Rapid-Steaua, pentru lovirea arbitrului cu un obiect aruncat din tribuna. Urmeaza o serie de declaratii iresponsabile, in presa scrisa si in direct la televiziuni. Conducerea sportului romanesc este evaziva, in declaratii. Masurile luate in Europa si in lume la cazuri similare, nu conteaza. Suspendarea englezilor cu ani in urma timp de 4 ani din toate competitiile europene se uita. Conducatorii de cluburi continua cu declaratii iresponsabile, numai pentru a-si mentine posturile bine platite. „Finantatorii” se intrec in invinuiri aduse adversarilor.

Rusinos, pagubos pentru sport. Ce s-ar intampla daca autosesizarea organelor in drept ar functiona si in Romania ? Prezumtia de nevinovatie este garantata prin constitutie, dar de ce sa nu se aplice sanctiunile legale pentru calomnie, pentru vorbe aruncate in vant si ulterior nedovedite.

Exista lege pentru huligani. De ce nu se aplica pentru a da exemple ? De ce nu sunt sanctionati cei care nu aplica legea ?

Astazi, in tribunele stadioanelor, nu exista un mediu propice pentru suporteri adevarati, un loc sigur pentru copii si femei. Huliganii „controleaza” totul. Prin „subventiile” primite de catre suporteri, de la cluburi, huliganismul este incurajat. „Meseria” de suporter este deosebit de rentabila. Ar trebui trecuta in COR si suporterii de meserie, impozitati. Statul ar avea de castigat.

Doreste cineva civilizatie in sport ? Greu de crezut. Cine sa aplice legea ? Organele abilitate sunt conduse de fricosi si de indivizi inregimentati politic, aflati la mana „suporterilor politici”.

Este necesara curatirea sportului de „patroni si finantatori”, de impresari analfabeti, mitocani si hoti nedovediti. Suporterii huligani trebuie pusi dupa gratii. Transferurile trebuie sa fie publice. La fel si averile, salariile, primele, cadourile primite de catre sportivi, conducatori de cluburi, antrenori, arbitrii, conducatori de federatie si de liga, oficiali ai acestora. Cine ia taurul de coarne ? Indrazneste cineva ? Se asteapta crime in sportul romanesc pentru a se face ceva palpabil ?

Suporterii adevarati trebuie sa decida cu cine tin. Ei sunt cei care pot da tonul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: