Bravo pentru Costel

Costel Busuioc umple de vreo 2 saptamani paginile ziarelor si ecranele televizoarelor. Vocea lui minunata te incanta. Puterea lui de a se lupta cu viata, pentru a-si intretine familia sunt de toata lauda.

Decizia lui de a renunta la o propunere efemera a Casei de discuri romanesti, pentru a castiga bani pe santier, din munca bruta, cu care sa-si intretina familia este in spiritul responsabilitatii capului familieri, spirit care este comun multor romani, despre care nu vorbeste nimeni.

Bravo Costel, cinste tie pentru cum ai gandit sa-ti urmezi menirea (talentul, vocea) si sa ai in acelasi timp, mereu vie, responsabilitatea familiei tale !

Aici se termina categoria „Ce m-a facut mandru azi”.

Sunt mandru ca un conational al meu a reusit sa dea o palma cu pumnul, obtuzitatii statului roman, indiferentei culturnicilor politici, care se lafaie pe scaunele de la ministerul culturii, fata de talentele adevarate ale acestei tari. Cum isi poate permite o responsabila culturala sa promita la TVR, in bataie de joc, ca va sprijini un talent adevarat sa scoata un CD, stiind ca acesta are o familie care ar ramane fara niciun venit pe o perioada de 5-6 luni cat dureaza repetitiile si inregistrarile ? Bunul simt al taranului roman i-a dat cu tifla (pacat ca nu la televiziune, in direct) si nu s-a dus la sediul duduii care a intervenit fastuos intr-o emisiune propagandistica, cu promisiuni desarte. Costel a plecat din tara, s-a dus pe un santier sa munceasca cu bratele, in constructii si a asteptat o noua sansa.

Unde erau responsabilii nostrii culturali ? Ce programe de promovare a talentelor numeroase ale acestei tari, au ei in vedere ? De ce la noi, nu se organizeaza mai multe selectii gen acest concurs din Spania ? Ne putem permite, noi romanii, sa renuntam atat de usor la talentele noastre nationale ?

Navala politicienilor si a pomenilor lor posteveniment nu s-au lasat asteptate.

In nesimtirea lui fara margini, ministrul culturii ii promite o bursa de studii, dar are grija sa spuna, daca se hotaraste sa vina Costel la Bucuresti. Nici macar in treacat nu a amintit ca familia ar putea sa moara de foame in acest timp, cat Costel va studia. De vreo suma pentru intretinerea familiei nici vorba, ca doar pomeni se fac doar electoral nu si pentru oameni talentati. Palma data de Costel printr-un nou refuz completat cu vorba dulce ca altii se vor ocupa in viitor si de cariera sa si de familie, nu cred ca a fost sesizata de politruci. In nesimtirea lor fara limite, acesti gandaci – carnivori politici, cred ca si-au zis in gand, ca au incercat tot ce le-a stat in puteri si au fost refuzati.

Telefoanele de felicitare primite de Costel de la presedinte, premier si o intreaga liota de politicieni, vreau sa cred ca l-au scarbit. Eu le-as fi inchis telefonul si i-as fi blagoslovit cu cele mai „nobile” expresii.

Mai sunt unii indivizi si mai nesimtiti, care se lauda pe la televiziuni ca cica o sa-i dea Lui Costel cate 10.000 de euro. Costele refuza-i, nu mai ai nevoie de ei. Da-le si acestora o palma, cu pumnul (pacat ca vor simti fizic acest gest).

Ba am auzit pe alti politicieni si pe trompetele lor (analisti de serviciu), a caror nesimtire depaseste orice limite, care se bateau cu pumnii in piept ca nu succesul lui Costel este cel mai bun lucru, ci faima pe care o duce el Romaniei in lume.   

Costele, nu-i ierta pe toti acesti profitori ai zilelor in care traim. Da-le cu tifla. Fii mandru de reusita ta. Nu te lasa tarat in mocirla lor politica. Urmeaza-ti calea pe care ai pornit. Ai talent, ai respect fata de munca, iti iubesti familia, nu ai nevoie de politicieni. Ai prieteni adevarati care te sustin peste tot in lume. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: