Batjocorirea unui gest frumos

Sa oferi o floare este un gest frumos, cand este facut din inima. Ochii migdalati ai celei care primeste flori spun totul despre bucuria de a le primi. Ce alte multumiri mai sunt necesare ? Varsta nu conteaza nici pentru cel care ofera, nici pentru cel care primeste flori. Gestul spune totul, vorbele sunt de prisos. Nu voi face aici filozofia culorilor la florile oferite, dupa momentul pe care vrei sa-l marchezi, nu ma pricep si nici nu doresc sa insist. 

Imi plac florile, le ofer cu toata dragostea, nu astept numai evenimente deosebite pentru a le oferi. Culeg flori de pe camp, ezit sa le tai din gradina (imi place sa le stiu acolo unde sunt, lumineaza cel mai intunecos coltisor). Simbolistica florilor imi este straina, dar nu conteaza. Nu am nevoie sa stiu tehnici sofisticate de aranjare sau sa respect diverse canoane pentru a oferi flori sau pentru a creste flori in apartament.

Ca sa cinstesti memoria cuiva disparut dintre noi, ducand un buchet de flori, este un obicei impamantenit.

Pana aici cele scrise se pot incadra in categoria – Ce m-a facut mandru azi.

Cand vezi un politician local, cu ochii buhaiti impingandu-le cu burdihanul si oferind o floare tinerelor fete sau doamnelor, la coltul strazii, „cersind” voturi pentru partidul sau, mie unul mi se pare ca se batjocoreste un gest frumos. Simbolul oferirii florilor dispare, fiind inlocuit de marsavia de a te impune cu orice pret, printre alegatori. Mi se pare o nesimtire sa profiti ca politician de o sarbatoare ca 8 martie, pentru a -ti face campanie electorala.

Cand un primar in functie, ofera flori doamnelor si domnisoarelor pe strada si le cheama la mitingul unde isi va lansa campania electorala pentru un nou mandat, mi se pare la fel de batjocoritor.

Campania electorala nu a inceput inca oficial. Actiunile propagandistice sunt permanente. Politicienii sunt abili la a face propaganda, mai mult sau mai putin mincinoasa. Cand este vorba sa faca cu adevarat ceva pentru cetatean apar interesele de grup si rezultatele favorabile cetateanului intarzie sa apara.

Nu cred ca exista cetatean care sa nu stie ca in campania electorala, partidele politice beneficiaza de fonduri de la bugetul de stat. Doamnelor si domnisoarelor, cand primiti flori, „dezinteresat”, de la politicieni, nu va amagiti. Nu ei sunt cei care scot banul din buzunar, ci noi toti cetatenii acestei tari, platitori de taxe si impozite.

Primarii au fond de protocol. Sa nu-si inchipuie vreo doamna sau domnisoara ca scoate bani primarul din buzunar, ca sa le ofere flori. Banii sunt din bugetul primariei, de acolo unde prin taxe si impozite locale, cotizam noi toti.

Daca vreun politician imi arata chitanta si factura, emisa de florarie pe numele sau, imi retrag cuvintele, chiar daca sunt si alte „mijloace” prin care banii investiti in flori si-i recupereaza inmiit, din alte surse, la care tot noi cetatenii suntem fideli cotizanti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: