Adevar fara frontiere

Sunt momente in care nu pot sa tac. Ca sa nu supar prea tare pe cei care nu vor sa ma asculte, prefer sa scriu. Fara sa ma laud, tin minte multe lucruri pe care nu mi le propun. „Aglomerarea” mintii este periculoasa si atunci cand se strang prea multe, refulez.

Astazi lansez o ierarhie, oarecum amestecata, prin diversitatea participantilor.

Sectiunea – La mintile „obosite”, gura pacatosului adevar graieste.

Locul 1 – Traian Basescu si al sau inconfundabil, batjocoritor slogan – Sa traiti bine….Ha, ha, ha. Sloganul electoral, deja celebru, face in continuare victime. Hamaitul din final iti infunda urechile. Nimic nu s-a schimbat in bine, pentru omul simplu. Este adevarat ca avem parte de „actiune”. Sudalmele si insultele catre adversarii politici, ploconelile amestecate la straini, boicotul permanent al guvernului (rau/ bun -oare nu domnia sa l-a investit ?), osanalele ridicate procurorilor (care de fapt nu au niciun fel de rezultate in „lupta” cu coruptia sau cu „anticoruptia”, cum zicea un oarecare parlamentar) nu mai contenesc. Alesul nostru se manifesta din ce in ce mai insistent drept Mafalda – stie tot (na, ca l-am botezt si eu). Se va trezi oare cetateanul ? Greu de crezut.

Locul 2 – Ion Iliescu – Spun unii ca as fi un produs expirat. Sarbatorit cu fast si pupaturi, cu doamne „innebunite dupa farmecul” sau inconfundabil, fostul presedinte inca polueaza politica noastra, in cel mai pur stil balcanic. Nimic din „culise” nu i se poate ascunde. Stie tot, are o viziune clara asupra „manarelilor” politice. Trage sforile in continuare. Care i-o fi preferatul, pe care sa-l investeasca drept succesor ? Sa fie Adrian Nastase ? L-a mai incercat o data si a avut parte de prea multe „contre”. Vom vedea in curand (doar vin alegerile, nu ?).

Locul 3 – Mircea Dinescu – Mancam cacat dar nu cu polonicul, cu lingurita. Chiar daca fraza era mentionata in contextul unei intamplari pe care a trait-o impreuna cu Nichita Stanescu, cand potentatii comunisti le sugerau sa preamareasca cuplul de trista amintire, aceasta isi pastreaza actualitatea. Deosebirea este ca nu i se mai impune sa elogieze un anumit „ganditor”, o face totusi, este adevarat cu derapaje, amesteca totul intr-un ghiveci politic prelungit, cu rezultate vagi. Dar ce conteaza ? Sunt destui dispusi sa-l asculte. Stilul „delicat” al poetului prinde bine la cetateanul turmentat si obosit de politica.

Mentiune 1 – Elena Udrea -Momentan sunt doar lector universitar. Satula sa testeze piata doar cu decolteul, doamna politicii pdl-iste s-a hotarat pentru o cariera universitara. Nu a dorit sa-si aroge din prima titlul de profesor, cum o parte a presei aservite incerca sa sugereze si atunci a facut corectura. Cum vor arata studentii doamnei ? Dupa chipul si asemanarea lui Traian Basescu ? Periculoasa mostenire li se pregateste tinerilor.

Mentiune 2 – Mihai Stoica – M-am dus bou si am plecat vaca. Participase spumosul individ la o sedinta a forului fotbalistic. Am fost surprins sa aflu ca specimenul face parte din tagma inginerilor. Pai daca este adevarat, parerea unor initiati ca nu toti inginerii ar fi si intelectuali, prinde contur. Sper totusi ca daca apartine cu adevarat tagmei inginerilor, sa recunoasca ca a obtinut diploma intamplator, sa-si ceara scuze publice ca tavaleste in noroi o specie inca apreciata in tara, chiar daca este minoritara (unii „ingineri” incearca totusi „sa iasa la iveala”, prin politica). 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: